Leiki kuin Mannerheim – restauroitu leikkimökki Louhisaaren kartanon kesän uutuus

Kansallismuseo
Restauroitu marsalkka Mannerheimin leikkimökki.
Restauroitu marsalkka Mannerheimin leikkimökki.

Maskun Askaisissa sijaitseva Louhisaaren kartano avautui taas kesäksi. Louhisaari on avoinna elokuun loppuun, ryhmille syyskuun loppuun.

Puutarha- ja kartanokohde on tunnettu Carl Gustaf Emil Mannerheimin syntymäkotina. Kohde tarjoaakin tästä kesästä alkaen pienille museovieraille uuden kokemuksen. Tiluksilta löytyvä marsalkka Mannerheimin leikkimökki restauroitiin ja avattiin leikkijöille.

Leikkimökki on osa kalmilaista puutarhaa.

Louhisaaressa riittää amennettavaa niin jalosukuisten kartanoelämästä ja 1600-luvun palatsiarkkitehtuurista kiinnostuneille kuin kasviharrastajille.

– Louhisaaressa ensimmäistä kertaa käyvät asiakkaat lumoutuvat paikan tunnelmasta ja monet uskolliset Louhisaaren ystävät vierailevat paikassa joka kesä, toteaa tiedotteessa Louhisaaren intendentti Jouni Marjamäki.

Louhisaaressa on luvassa myös tuttuun tapaan yleisökierroksia. Tarkempia tietoja opastuksista, tapahtumista ja historiasta museon verkkosivuilta.

Opastetuilla kierroksilla perehdytään omistajasukujen, Flemingien ja Mannerheimien, elämään. Päärakennuksen asuinkerroksiin pääsee tutustumaan ainoastaan oppaan kanssa. Yleisöopastuksia järjestetään suomeksi päivittäin tasatunnein. Kalmilainen puutarha tutustuttaa puolestaan 1700-luvun hyöty- ja koristekasveihin.