Nyt haravat heilumaan – pienkuormia otetaan Topinojalla vastaan maksutta

Ben Serlo

Haravointijätteen pienkuormia otetaan jälleen maksutta vastaan Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n jätekeskuksissa ja lajitteluasemilla.

Turussa haravointijätteitä otetaan jatkuvasti vastaan Topinojan jätekeskuksessa. Jätekeskus palvelee arkisin kello 6.30–21 ja huhti–lokakuussa joka kuukauden viimeinen arkilauantai kello 10–15. Haravointijätteiden vastaanottopaikka löytyy nykyään Topinojan jätekeskuksen porttien sisäpuolelta.

Haravointijätteisiin luetaan lehdet, havunneulaset, ruoho ja kävyt. Lisäksi oksia ja risuja voi tuoda maksutta ympäri vuoden. Mikäli asukas tuo haravointijätteen lisäksi risuja ja oksia, on materiaalit pidettävä erillään jakamalla kuorma esimerkiksi kahteen osaan.

Maksuton vastaanotto koskee ainoastaan hyvin lajiteltuja kuormia, jotka tuodaan henkilöautolla, pakettiautolla tai peräkärryllä. Kuorma-auto ja traktorikuormista veloitetaan suurkuormahinnaston mukainen käsittelymaksu.

Risukasalle vastaanotetaan risut ja oksat sekä halkaisijaltaan alle 40 cm paksut oksat ja puunrungot.

Jos haravointijäte tai risut on pakattu säkkeihin, niin säkit on tyhjennettävä vastaanottopaikassa, koska muovi ja muut maatumattomat materiaalit haittaavat haravointijätteen kompostointia ja risujen hakettamista.