Äideille jaetaan kirkoissa ruusuja – tarjolla myös konsertteja

Marko Mattila
Äitejä muistetaan ruusulla.
Äitejä muistetaan ruusulla.

Monissa Turun ja Kaarinan kirkoissa jaetaan äideille ruusuja äitienpäivänä jumalanpalveluksen yhteydessä.

Ruusun voi saada Piikkiön, Mikaelin, Pyhän Katariinan ja Varissuon kirkoissa. Varissuolla ja Kaarinan kirkossa on myös tarjolla äitienpäivän täytekakkukahvit.

Ainakin Henrikinkirkon ja Mikaelinkirkon äitienpäivänmessuissa muistetaan esirukouksessa myös niitä, joiden toive lapsesta on jäänyt täyttymättä.

Luvassa on päivän aikana myös musiikkia. CCI-poikakuoro järjestää äitienpäiväkonsertin Maarian kirkossa kello 15. Konsertissa esiintyvät CCI:n ryhmät eli muskarilaiset, koulutuskuorolaiset ja pääkuorolaiset. Konserttiin on vapaa pääsy.

Samaan aikaan kuullaan Pyhän Katariinan kuoron kevätkonsertti Pyhän Katariinan kirkossa. Kuoroa johtaa kanttori Markku Lautjärvi. Konserttiin on vapaa pääsy, mutta käsiohjelma maksaa viisi euroa.

Äitienpäivään voi valmistautua Hepokullan seurakuntasalissa maanantaina 6. toukokuuta kello 17.30–19. Luvassa on helmitöitä, joista voi tehdä äidille tai äidin kanssa esimerkiksi koruja, avaimenperiä ja liskoja.

Askarteluun pitää ilmoittautua etukäteen Milka Puntolle sähköpostitse milka.punto@evl.fi, jotta tarvikkeita osataan varata riittävästi.