Lintuturismia, politiikkaa ja arkeologisia löytöjä Turun Sanomien digilehdessä

Poliittisen vapun polttavat puheenaiheet ja laaja katsaus toukokuun europarlamenttivaaleihin ovat aiheita Turun Sanomien torstain digitaalisessa näköislehdessä. Matkailun erikoissivulla kerrotaan Mallorcan kasvavasta linturetkeilystä, jonka vetonaulana ovat tummanpuhuva munkkikorppikotka ja värikäs harjalintu.

Timo Jakonen
Harja-Tarjaksi ristittyä harjalintua kuntoutettiin eläinhoitolassa Turussa 2012. Harjalintu on yksi värikkäistä ja vaikuttavista lintulajeista, joita pääsee ihailemaan Mallorcalla.  Torstain digilehdessä juttu saaren kasvavasta lintuturismista.
Harja-Tarjaksi ristittyä harjalintua kuntoutettiin eläinhoitolassa Turussa 2012. Harjalintu on yksi värikkäistä ja vaikuttavista lintulajeista, joita pääsee ihailemaan Mallorcalla. Torstain digilehdessä juttu saaren kasvavasta lintuturismista.

Riitta Monto

Turun Sanomat

EU-vaaleissa ennustetaan menestystä EU-kriittisille ryhmille. Mielipidemittausten mukaan menettäjiä olisivat nykyparlamentin suurimmat ryhmät. Torstain digilehden laaja vaalikatsaus selvittää, miten valtaa europarlamentissa käytetään. Asiantuntijana on Turun yliopiston valtio-opin yliopisto-opettaja Hanna Tuominen.

Toukokuun vaaleissa äänestää myös suuri joukko ulkosuomalaisia. Nykyisen asuinmaansa EU-keskustelua arvioivat Maritta Kuosa Ruotsista, Reino Ruusunen Skotlannista ja Jari Hälvä Kroatiasta.

Turun kauppatorin arkeologiset kaivaukset kiinnostivat viime kesänä kuopan reunalla kurkistelleita kaupunkilaisia. Löydöistä löytyi yllätyksiä myös tutkijoille, kun laitakaupungiksi oletettu torialue paljastui porvarien ja käsityöläisten ansiosta erityisen kehittyväksi kohteeksi. Toriprojektin löytövastaava, arkeologi Heidi Martikainen kertoo, mitä löydöt kertovat elämästä 1600-luvun Turussa.

Kaikilla tilaajilla on lukuoikeus Turun Sanomien näköislehteen torstaina 2. toukokuuta.

Näköislehti löytyy osoitteesta ts.fi/nakoislehti. Uusia uutisia myös verkkolehdessä osoitteessa ts.fi.

Turun Sanomat ilmestyy paperilehtenä normaalisti jälleen perjantaina 3. toukokuuta.

Fakta

Näin luet näköislehden

Näköislehden pääset lukemaan, kun sinulla on voimassa oleva Turun Sanomien tilaus.

Kirjaudu omilla

ts.fi-tunnuksillasi.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, rekisteröidy käyttäjäksi.

Asiakasnumeron löydät tilauslaskusta tai Turun Sanomien asiakaskortista.

Älylaitteille tarvitset sovelluksen, jonka voit ladata ilmaiseksi AppStoresta tai Play-kaupasta.

Näköislehti on kaikkien Turun Sanomien tilaajien luettavissa torstaina, koska paperilehti ei ilmesty.