Lounaspaikka: Messi muutti Kärsämäkeen

Aurajoen rannalla rennolla street foodilla kaupunkilaisten sydämet valloittanut Rahtiksen Messi muutti vuodenvaihteessa Kärsämäkeen. Ravintolalaiva vaihtui oppilaitosruokalaan, ja samalla nimi lyheni Messiksi.

Jori Liimatainen
Mari Harittu pyörittää miehensä Jussin kanssa kahdestaan lounasravintola Messiä Kärsämäessä Turun AKK:m ruokalassa. Tarvittaessa apuun rientävät perheen täysi-ikäiset lapset.
Mari Harittu pyörittää miehensä Jussin kanssa kahdestaan lounasravintola Messiä Kärsämäessä Turun AKK:m ruokalassa. Tarvittaessa apuun rientävät perheen täysi-ikäiset lapset.

Aiemmin Aurajoen rannassa, Förin kupeessa sijaitsevassa ravintolalaivassa toiminut Rahtiksen Messi lopetti toimintansa vuodenvaihteessa. Yrittäjä Mari Harittu ehti pyörittää paikkaa puolitoista vuotta, kunnes oli aika vaihtaa maisemaa.

– Olin haaveillut omasta ravintolasta pitkään ja tartuin tilaisuuteen, kun sellainen tuli eteen. Ravintolan pyörittäminen jokirannassa oli kuitenkin haastavaa. Tein töitä maanantaista sunnuntaihin eikä aikaa jäänyt muulle.

Nyt Mari Harittu pyörittää lounaspaikka Messiä Kärsämäessä Turun aikuiskoulutuskeskuksen (AKK) ruokalassa yhdessä miehensä Jussi Haritun kanssa. Jussi tekee ravintolatyön ohella myyntityötä, mikä on lounasravintolan lyhyempien päivien vuoksi mahdollista.

– Olemme nauttineet muutoksesta. Tämä oli ehdottomasti hyvä päätös. Kun koulu on kiinni, minulla on jopa vapaapäiviä ja kesäloma, Mari Harittu iloitsee.

Jori Liimatainen
Messissä on joka arkipäivä tarjolla lounas, johon kuuluu runsas salaattipöytä, keitto ja kaksi lämmintä ruokaa. Joka päivä on myös tarjolla pieni jälkiruoka.
Messissä on joka arkipäivä tarjolla lounas, johon kuuluu runsas salaattipöytä, keitto ja kaksi lämmintä ruokaa. Joka päivä on myös tarjolla pieni jälkiruoka.

Haritut puhuvat ruuanlaitosta ja ravintolan pyörittämisestä kuin vanhat konkarit, vaikka he ovatkin varsin tuoreita yrittäjiä ravintola-alalla. Mari on työskennellyt vuosia ravintola-alalla, mutta tehnyt myös töitä kaupanalalla esimiestehtävissä. Rakkaus ruokaan sai hänet heittäytymään yrittäjäksi.

– Olemme tehneet aina paljon ruokaa ja kutsuneet ystäviä kotiimme syömään. Olemme saaneet hyvää palautetta ruuastamme, mikä rohkaisi meitä perustamaan ravintolan, Mari sanoo.

Lounaan lisäksi Messin palveluihin kuuluvat catering-palvelut. Ravintolatilaa voi vuokrata esimerkiksi juhlien järjestämiseen. Lisäksi rakennuksessa on vuokrattavat saunatilat.

– Artukaisissa lounasravintola Mik-Makia pyörittävä Mikko Harjanne kysyi meitä pyörittämään tätä paikkaa, kun edellinen ravintoloitsija lopetti. Lupasin tulla tekemään ruokaa kahdeksi kuukaudeksi, mutta se on vähän venahtanut. Teemme paljon yhteistyötä Mikon kanssa. Yhdessä pystymme hoitamaan isojakin tilaisuuksia, Jussi Harittu sanoo.

Ravintolassa on sata asiakaspaikkaa. Suurin osa lounastajista on koulun oppilaita ja henkilökuntaa, mutta paikka on kaikille avoin.

– Koulun ulkopuolisia asiakkaita on vielä murto-osa kaikista, mutta hiljalleen ovat muutkin kuin koulun oppilaat ja opettajat löytäneet paikan. Toivomme, että ihmiset tulisivat rohkeammin sisään, pariskunta sanoo.

Jori Liimatainen

Messin lounas on perinteistä kotiruokaa yrittäjäpariskunnan omalla tvistillä. Lounas koostuu salaattipöydästä, keitosta ja lounasbuffetista. Valita voi pelkän salaatin tai keiton, näiden yhdistelmän, buffetlounaan tai kaikki yhdessä. Buffetlounaaseen kuuluu kaksi lämmintä ruokavaihtoehtoa, joista toinen on aina kasvisruokaa. Lisäksi joka päivä on tarjolla pieni, vaihtuva jälkiruoka.

– Keittoja on kysytty paljon, sillä moni tykkää syödä vähän kevyemmän lounaan. Teemme erilaisia keittoja, kuten kasvis-, kana- ja makkarakeittoja. Tykkäämme käyttää mausteita ja keitoissamme onkin sopivasti potkua. Meiltä saa myös Rahtiksen Messistä tuttuja marinoituja sipuleita ja erilaisia kastikkeita.

Testipäivänä tarjolla oli hernekeittoa, Italianpataa, perunamuhennosta, lihapullia kastikkeessa, kasvispaistosta sekä keitettyjä ja ”terveysperunoita”, kuten oppilaat kutsuvat rasvassa paistettuja perunoita. Jälkiruuaksi oli pannukakkua mansikkahillolla.

Lounas oli kokonaisuudessaan maistuvaa peruskotiruokaa. Perunamuhennos oli kivaa vaihtelua muusille, ja lounaan ehdoton herkku olivat naudan jauhelihasta valmistetut lihapullat.

– Tykkäämme kokeilla uusia juttuja ja teemme ruokaa pitkälti fiilikseen mukaan. Meillä ei siis ole teemapäiviä ja samoja ruokia tiettyinä päivinä. Paitsi hernekeittoa ja pannukakkua on aina torstaisin, Mari sanoo.

Juttusarjassa esitellään Turun lounaspaikkoja.

"Toivomme, että ihmiset tulisivat rohkeammin sisään."

Messi

Kärsämäentie 11, Turku

Lisätiedot: www.messipalvelut.fi

Lounas arkisin klo 10.30–13.00. Keitto 6,90 euroa, buffet 8,90 euroa, keitto ja buffet 9,90 euroa. Lounas sisältää runsaan salaattipöydän, kahvin ja jälkiruuan.

Kirjoita uusi viesti



Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Mos, muusi, muhennos
"perunamuhennos oli kivaa vaihtelua muusille"? Perunamuhennos on tasan sama asia kuin perunamuusi, pottumuusi tai pelkkä muusi.

Rotmos on sitten juuresmuhennos, perinteisesti peruna-lanttumuusi, nykyään esim. perunaa ja palsternakkaa. Maukkaampaa kuin pelkkä pottu. Muusi voidaan tarjota rustiikkisena puolimuussattuna sattumilla, sileäksi vispattuna tai jonain siltä väliltä, miten kukin haluaa.
Kirjoita vastaus viestiin



Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
  • «
  • 1
  • /
  • 1
  • »