Turun peruskouluikäisten tet-harjoittelupaikkojen hakemiseen avuksi uusi kanava

Tara Lehtonen
Työelämään tutustuminen eli tet-jakso on monelle ensimmäinen kokemus työelämästä.
Työelämään tutustuminen eli tet-jakso on monelle ensimmäinen kokemus työelämästä.

Turun peruskouluikäisten työelämään tutustumisen ohjauksessa otetaan käyttöön uusi verkossa toimiva oppilaiden ja yritysten kohtaamispaikka TET-tori. TET-torissa yritys voi esitellä toimintaansa ja työelämäkokemusta vailla oleva nuori voi löytää mieleisensä tet-paikan.

– TET-torilla on jo kattavasti eri toimialojen yrityksiä, mutta lisää paikkoja tarvitaan etenkin kasvualoille, tekniikkaan ja luonnontieteeseen, koordinoiva oppilaanohjaaja Petri Niemi vinkkaa Turun kaupungin tiedotteessa.

Työelämään tutustuminen eli tet-jakso on monelle peruskoululaiselle ensimmäinen kokemus työelämästä. Tet-jakso voi sisältää esimerkiksi pieniä työtehtäviä, ammattilaisiin ja heidän työtehtäviinsä ja alan koulutukseen tutustumista sekä erilaisten työtehtävien seuraamista. Parhaimmillaan jakso on koulun ja yrityksen yhdessä rakentama kokonaisuus.

– STEAM-hankeryppäältä saamamme rahoituksen turvin meillä turkulaiskoulujen opinto-ohjaajilla on nyt paremmat mahdollisuudet tarjota yrityksille apua tet-viikon suunnittelussa. Ja ensi syksyn aikana meillä on mahdollisuus tet-poluttaa 36 yrityksen tet-jaksot, Petri Niemi kertoo.

Yritys voi ilmoittautua mukaan yhteiseen kehittämistyöhön osoitteeseen oppilaanohjaus(at)turku.fi

– Ilmoittautumalla tet-paikaksi yritys voi osallistua nuorten urapolkujen rakentamiseen. Tämän lisäksi yritys voi esitellä toimintaansa toimipaikkakohtaisen tet-kortin avulla ja näin parantaa oman alansa vetovoimaa, Petri Niemi summaa.