Poretieto.fi-palvelu tarjoaa tilannetietoa Lounais-Suomen positiivisesta rakennemuutoksesta

Jori Liimatainen
Näkymä Pernon telakalta marraskuulta 2018.
Näkymä Pernon telakalta marraskuulta 2018.

Uusi Poretieto.fi-palvelu antaa ajankohtaisen tilannekuvan Lounais-Suomen positiivisesta rakennemuutoksesta. Palvelu syntyi valtion ja Lounais-Suomen välisen siltasopimuksen tukemana.

Varsinais-Suomen liiton toteuttama palvelu on osa Lounaistieto.fi-sivustoa, ja uuden palvelun tarkoituksena on tukea päätöksentekoa ja helpottaa suhdannekehityksen seurantaa.

– Valtiolla ymmärrettiin Lounais-Suomen huoli positiivisen rakennemuutoksen synnyttämistä kasvun pullonkauloista, ja se kantoi kortensa kekoon tilanteen parantamiseksi. Tarvitsemme kuitenkin lisää toimia ja taloudellisia resursseja myös jatkossa,sanoo Varsinais-Suomen liiton maakuntajohtaja Kari Häkämies tiedotteessa.

Uudessa palvelussa seurataan esimerkiksi työllisyyden, avoimien työpaikkojen ja alueiden muuttovetovoiman kehittymistä sekä eri toimialojen suhdannevaihtelua.

– Turun seudun ja koko lounaisen Suomen talouskasvu jatkuu vahvana. Matkan varrella on usein ollut tarvetta tuoreelle ja ennakoivalle tilastotiedolle päätöksenteon tueksi. Poretieto-palvelun tarjoama tilastotieto on kaikkien käytössä ja toivon sen vahvistavan alueemme yritysten, korkeakoulujen ja kaupunkien yhteistyötä entisestään, toteaa Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

Palvelu toteutettiin Varsinais-Suomen liitossa Alueelliset innovaatiot ja kokeilut -rahoituksen turvin. Toteutuksessa olivat mukana Turun kaupunki, Satakuntaliitto ja Varsinais-Suomen ELY-keskus.