Lounaspaikka: Brahen kellarin lounas on yhdistelmä koti- ja ravintolaruokaa

Marttiina Sairanen
Brahen Kellarin ravintoloitsija Hessu Martikainen esittelee lounaaksi ollutta katkarapurisottoa.
Brahen Kellarin ravintoloitsija Hessu Martikainen esittelee lounaaksi ollutta katkarapurisottoa.

– Tässä on ollut aikoinaan torikauppiaiden varastotilaa, jossa on säilötty juureksia ja haettu aina myyntiin torille. Maanpinta on ollut paljon korkeampi kuin nyt, Brahen Kellarin ravintoloitsija Hessu Martikainen kertoo.

Brahen Kellari -ravintola perustettiin Puolalankadulle jo vuonna 1967 ja samalla paikalla se on toiminut nyt siis jo 52 vuoden ajan. Martikainen oli ravintolan viides ravintoloitsija kun hän astui puikkoihin vuonna 1997.

– Ja toistaiseksi olen siis ollut pitkäaikaisin ravintoloitsija, hän kertoo.

Martikaisen mukaan ravintolatoiminta on Brahen Kellarissa pysynyt samantyyppisenä alusta asti. Toki tiloja ja ruokalistoja päivitetään koko ajan.

– Esimerkiksi 1970-luvulla vaikkapa wieninleike oli hienoa ravintolaruokaa, mutta nyt sitä tarjotaan lounaalla. Itse olen myös tuonut tänne vähän kansainvälisiä tuulahduksia, Martikainen kuvaa.

Marttiina Sairanen
Salaattipöytä on monipuolinen.
Salaattipöytä on monipuolinen.

Lounaalla Brahen Kellarissa yhdistetään kotiruokaa ja vähän parempaa ravintolaruokaa. Esimerkiksi haastattelupäivänä pääruokavaihtoehtoina buffettyyppisellä lounaalla oli pannupihviä muhennetulla sipulilla sekä katkarapurisottoa.

– Risotto ei ole kotiruokatyyppistä vaan ihan oikeaa valkoviiniin keitettyä, Martikainen kuvaa.

Risotto olikin hyvin maukas, kermainen ja kostea. Lisukkeena risotolle tarjottiin curryllä maustettuja kasviksia. Myös pannupihvi oli maistuva ja juuri sopivan kypsäksi paistetun mehevä. Erityiskiitoksen ansaitsee monipuolinen salaattipöytä, jossa tarjolla oli peräti 17 erilaista ainesosaa, joista sai koostaa haluamansa salaatin.

– Salaattipöydästä saa rakentaa itse salaattinsa eri ainesosista, minkä lisäksi tarjolla on maksimissaan kahta valmista sekoitesalaattia. Siellä voi olla esimerkiksi lohisalaattia, jos edellispäivänä on jäänyt lounaalta lohta yli. Yritämme näin varmistaa, että hävikkiruokaa tulisi mahdollisimman vähän, Martikainen kertoo.

Kahden päivittäisen pääruokavaihtoehdon lisäksi buffetlounaalta löytyy myös aina keittoa. Haastattelupäivänä perinteiseen torstaiseen tapaan tarjolla oli hernekeittoa.

– Mutta hernekeittoa meillä on vain joka toinen torstai. Se on kyllä suosittua, mutta haluamme, että se ei kuitenkaan alkaisi kyllästyttää vakioasiakkaitamme, Martikainen kertoo.

Hän kertoo, että ravintolalla onkin lounasasiakkaita, jotka ovat käyneet viikoittain syömässä jo yli parinkymmenen vuoden ajan.

– Tietenkin ihmiset käyvät syömässä lounasta välillä muuallakin, mutta olen iloinen, että he kuitenkin palaavat aina tänne takaisin. En ajattelekaan, että muut lounaspaikat ovat kilpailijoitamme, vaan kotisohva on meidän pahin kilpailijamme; se jos ihmiset eivät lähde lounaalle ollenkaan, Martikainen toteaa.

Juttusarjassa esitellään Turun lounaspaikkoja.

"Esimerkiksi 1970-luvulla vaikkapa wieninleike oli hienoa ravintolaruokaa, mutta nyt sitä tarjotaan lounaalla."

Brahen Kellari

Puolalankatu 1, Turku.

Lounas ma–pe kello 11–14. Lounaan hinta 10,50 euroa.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (6)

Vastaa
Kansainvälistä tosiaan
Risotto
...ei todellakaan kuulu hauteeseen lounaalla. Hessu saisi kauhasta päähänsä jos italialaismummo näkisi ;)
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Maksava asiakas
Miten on
pääseekö sisään myös rollaattorin kanssa? Voisin tulla syömään.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
KarhuaNaamaan
Ennen oli enemmän
Joskus 1980 - luvulla käytiin kaverin polttareiden alkajaisiksi tuolla syömässä että jaksoi sitten heilua ties missä. Karhua, kengurua, ehkä delfiiniä jne. taisi olla tarjolla.

Mutta eikö ravintolassa valmistettu ruoka ole ravintolaruokaa, vaikka olisi hernesoppaa?

Ei taida olla enää.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Entinen asiakas
Vast: Ennen oli enemmän
Hyvä kysymys!
Millä tavalla kotona keitetty hernekeitto eroaa ravintolassa tehdystä? Hinta.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Makukin vaihtelee
Vast: Ennen oli enemmän
Entinen asiakas viitannee myös Ruissalon Honkapirtin tarjontaan...
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Ennen
Wieninleike
70 luvulla Wieninleike oli Wieninleike, todellkin hienoa.
Niin se on vieläkin.

Mutta täällä ravintohuijaussuomessa se on sikaa.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
  • «
  • 1
  • /
  • 1
  • »