Lounaspaikka: Yksinkertaisen kaunista

Uusi japanilainen ravintola Shibui on löytänyt nopeasti tiensä sushin ystävien sydämiin. Eikä ihme, sillä paikka hurmaa niin hillityn hienostuneella tyylillä kuin hyvällä ruualla.

Ari-Matti Ruuska
Shibui on japania ja tarkoittaa tyylikästä, hillityn hienostunutta ja yksinkertaisen kaunista. Sana kuvaa hyvin Turun keskustaan, Yliopistonkadulle reilu kuukausi sitten avautunutta japanilaista ravintola Shibuita, jossa yhdistyvät kauniisti vaalea puu ja mustat pinnat, modernit kalusteet ja valaisimet sekä hienostuneet yksityiskohdat.
Shibui on japania ja tarkoittaa tyylikästä, hillityn hienostunutta ja yksinkertaisen kaunista. Sana kuvaa hyvin Turun keskustaan, Yliopistonkadulle reilu kuukausi sitten avautunutta japanilaista ravintola Shibuita, jossa yhdistyvät kauniisti vaalea puu ja mustat pinnat, modernit kalusteet ja valaisimet sekä hienostuneet yksityiskohdat.

Shibui on japania ja tarkoittaa tyylikästä, hillityn hienostunutta ja yksinkertaisen kaunista. Sana kuvaa hyvin Turun keskustaan, Yliopistonkadulle reilu kuukausi sitten avautunutta uutta japanilaista ravintolaa. Shibuin sisustuksessa yhdistyvät kauniisti vaalea puu ja mustat pinnat, modernit kalusteet ja valaisimet sekä hienostuneet yksityiskohdat.

Paikan sisustus ja sen toteutus ovat turkulaispariskunnan Karina Pulkkisen ja Tommi Kallioniemen, käsialaa.

– Olemme suunnitelleet kaiken yhdessä ja toteuttaneet omin kätösin. Haluamme luoda asiakkaille autenttisen japanilaisen tunnelman eurooppalaisella tvistillä, pariskunta kertoo.

Shibui on Kallioniemen ensimmäinen ruokaravintola. Se syntyi yrittäjähenkisyydestä ja rakkaudesta ruokaan.

– Olen ollut aina kiinnostunut gastronomiasta. Hyvän ruuan ystävillä on suuri haave päästä tiskin toiselle puolelle luomaan ihmisille jotain omannäköistä ruokaa, Kallioniemi sanoo.

Ari-Matti Ruuska
Karina Pulkkinen ja Tommi Kallioniemi pyörittävät Turun keskustassa japanilaista ravintolaa, jossa pääsee maistamaan aasialaisia makuja eurooppalaisella tvistillä. Ruuan valmistuksesta vastaavat muun muassa Japanin sushiakatemiassa kouluttautuneet kokit. Kuvassa Takeshi Shirota.
Karina Pulkkinen ja Tommi Kallioniemi pyörittävät Turun keskustassa japanilaista ravintolaa, jossa pääsee maistamaan aasialaisia makuja eurooppalaisella tvistillä. Ruuan valmistuksesta vastaavat muun muassa Japanin sushiakatemiassa kouluttautuneet kokit. Kuvassa Takeshi Shirota.

Pulkkinen on seurannut äitinsä jalan jälkiä ja työskennellyt pitkään ravintola-alalla. Molemmat ovat yrittäjäperheistä ja palo luoda jotain omaa on kova.

– Vuosi sitten aloimme suunnitella ravintolaa. Aasialainen ruoka on kovassa nousussa, ja sushi maistuu suomalaisillekin. Halusimme perustaa japanilaisen ravintolan, jossa japanilaiset juuret ja maut yhdistyvät eurooppalaisiin makuihin, pariskunta sanoo.

Pariskunnan työnjako on selkeä. Kallioniemi toimii yrityksen toimitusjohtajana ja häärii ravintolan taustalla. Pulkkinen toimii ravintolapäällikkönä ja vastaa menujen suunnittelusta yhdessä kokkien kanssa. Ravintolassa työskentelee kymmenkunta henkilöä.

– Työntekijöitä on ollut hyvin tarjolla, mutta sushikokkeja on ollut vähän tarjolla Suomessa. Osa kokeistamme onkin Japanista. He ovat saaneet koulutuksensa sushiakatemiassa.

Turussa on lukuisia ravintoloita, ja myös japanilaista ruokaa ja sushia tarjoavia paikkoja. Kilpailu asiakkaista on kovaa, mutta se ei pelota tuoretta ravintoloitsijaa.

– Kilpailu on hyvä juttu. Se pitää sopivasti varpaillaan. Turussa on hieno kattaus ravintoloita ja ihmiset osaavat arvostaa hyvää ruokaa. Asiakaskunta on hyvin valveutunutta ja moni haluaa kokeilla uusia juttuja, Kallioniemi sanoo.

– Meillä on mahdollisuus päästä maistamaan aasialaisen keittiön eri ruokia. Yritämme tuoda makuja, jota ei löydy muilta. Käytämme paikallisia raaka-aineita yhdistettynä perinteisiin japanilaisiin ja Japanissa tuotettuihin raaka-aineisiin, Pulkkinen lisää.

Arkisin Shibuissa on tarjolla lounasta yhdestätoista kolmeen. Tarjolla on tilauksesta valmistettavia lautasannoksia sekä sushibuffet. Nämä voi valita yhdessä tai erikseen. Kaikki lounaat sisältävät miso-keiton, salaattibuffetin, jälkiruuan sekä kahvin tai teen.

Ari-Matti Ruuska
Arkisin Shibuissa on tarjolla lounas, jossa voi valita sushibuffetin, lautasannoksen tai niiden yhdistelmän.
Arkisin Shibuissa on tarjolla lounas, jossa voi valita sushibuffetin, lautasannoksen tai niiden yhdistelmän.

Testipäivänä voiton vei monipuolinen ja herkullisen näköinen sushibuffet. Erilaisia nigiri- ja maki-variaatioita oli tarjolla runsaasti. Isona plussana koin herkkupalojen pienen koon, mikä tekee niiden syömisestä helpompaa ja nautinnollisempaa. Useissa sushibuffeissa kun on tarjolla aivan liian suuria ja vaikeasti syötäviä paloja.

Mainitsemisenarvoista on myös ystävällinen palvelu ja erinomainen lounaskahvi. Lisäksi tarjolla on erikoiskahveja. Kivan lisän lounaaseen toi mahdollisuus seurata avokeittiössä työskenteleviä kokkeja työssään.

Ari-Matti Ruuska

Shibui on avoinna myös iltaisin, jolloin ruoka tilataan a la carte -listalta. Perjantaisin ja lauantaisin ravintola on avoinna yökahteen asti. Keittiö sulkeutuu kymmenen jälkeen, jolloin ravintola muuttuu drinkkibaariksi. Musiikkitarjonnasta vastaa dj.

– Myös iltaisin sushi on isossa roolissa. Liharuokia on toivottu paljon ja niitä on tulossa lisää a la carte -listalle. Tulossa on muun muassa kobe-härkää. Suunnittelemme myös äyriäissashimivatia.

Shibuissa on tarjolla runsaasti kasvisruokaa. Vege-annoksia ja vege-sushia löytyy niin lounaalla kuin a la carte –menusta. Kaikki vege-annokset valmistetaan omalla työpisteellä ja omilla työvälineillä.

– Kehittelemme tarjontaa jatkuvasti asiakkaiden toiveiden mukaan. Tulossa on muun muassa aasialaisen keittiön keittoja, kuten kermaista tofukeittoa ja ramenkeittoa, Pulkkinen sanoo.

Juttusarjassa esitellään Turun lounaspaikkoja.

Shibui

Yliopistonkatu 29b, Turku

Lisätiedot: www.shibui.fi, puh. 0400 599 007

Lounas arkisin kello 11–15. Päivän lounasannos 10,50 euroa, sushibuffet 13 euroa ja näiden yhdistelmä 15 euroa. Lounaat sisältävät miso-keiton, salaattibuffetin, jälkiruuan sekä kahvin tai teen.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (5)

Vastaa
Vegaani
Testattu on
Kirjaimellisesti törmäsin paikkaan jo aivan sen alkumetreillä. Koska oli alkuilta, tarjolla vain listaruokaa, josta ajattelin, että ehkä hieman ylihintaista ympäristöön nähden.
Ruoka oli kuitenkin erinomaista, ruokaisassa salaatissa hienostuneita ja osin minulle tuntemattomia makuja. Plussaa.

Ravintola oli juuri avattu ja muutamassa asiassa parantamisen varaa, mutta ehkä nyt jo toisin.
Palvelu oli iloista ja huomaavaista. Menen ehdottomasti pian testaamaan lounaan.
Vegaanina +++ erillinen ruoanvalmistus. Arvostan suuresti.
________

Tämä Lounaspaikka-sarja on ehdottomasti parhaimpia TS-juttuja. Olen lukemisen jälkeen testannut monta paikkaa, joista muuten ei olisi ollut mitään tietoa! Nytpä ehdin ensin.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Sushiman
Taas saatiin uusi japanilainen ravintola Turkuun
Ihmettelen mielikuvituksen puutetta konseptin valinnassa, sillä Turku on täynnä näitä sushibuffetteja. Välttäisi myös kilpailun samoista sushiasiakkaista, jos lähtisi tekemään astetta omaperäisempää kokonaisuutta. Esimerkiksi näistä Aasian maista Korean keittiö on ollut jo pitkään aliedustettuna Suomessa. Mutta jokainen tyylillään ja onnea matkaan uusille yrittäjille.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Johannytonmarkkinat
Vast: Taas saatiin uusi japanilainen ravintola Turkuun
Sushi on terveellistä, hyvää ja valikoimaa riittää. Ei sushi ravintoloita ole mitenkään liikaa. Sensijaan hampurilaispaikkoja on joka kulmassa. Kebabia ja pizzaa myydään kaikkialla. Se on sitä mielikuvituksen puutetta.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Sushiton
Vast: Taas saatiin uusi japanilainen ravintola Turkuun
Sushiravintoloita on kyllä runsaasti, mutta muita japanilaisia ruokia tarjoavia paikkoja ei juurikaan näy. Senkin takia hyvä lisäys Turun ravintolamaailmaan.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Taas on nälkä
Vast: Taas saatiin uusi japanilainen ravintola Turkuun
Näköalattomuutta Turussa on yli koko ravintolakonseptin. Vai tietääkö joku aitoa afrikkalaista, etelä-amerikkalaista tai vaikkapa virolaista tarjontaa? Tai tanskalaista? Kyllähän jotain muka-jotain-sinnepäin löytyy, mutta harvassa on mitään autenttista.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
  • «
  • 1
  • /
  • 1
  • »