Ukilainen Touko Heino on Vuoden Omakotiasukas

TS-arkisto/Leena Huittinen
Uudenkaupungin omakotiyhdistyksen entinen puheenjohtaja Touko Heino kuvattuna vuonna 2013.
Uudenkaupungin omakotiyhdistyksen entinen puheenjohtaja Touko Heino kuvattuna vuonna 2013.

Vuoden 2019 Omakotiasukkaaksi on valittu uusikaupunkilainen omakotiaktiivi Touko Heino. Heinoa kiitellään esimerkilliseksi omakotiyhdistysaktiiviksi, joka on omalla toiminnallaan edistänyt omakotiasujien yhteisöllisyyttä, innostanut muita ja tuonut julkisuutta omakotitoiminnalle.

Työelämässään Touko Heino on ollut toimitusjohtajana ja työskennellyt puolustusvoimissa. Heino toimi Uudenkaupungin omakotiyhdistyksen puheenjohtaja peräti 25 vuotta vuosina 1992–2017. Heinon puheenjohtajakauden aluksi jäseniä oli runsaat 300, ja nyt jäsentalouksia on jo noin 1 400.

– Olen saanut yhdistyksestä paljon tuttavia ja ystäviä sekä mielihyvää siitä, että yhdistystä on saatu laajennettua ja toimintaa kehitettyä positiiviseen suuntaan, kertoo Heino Omakotiliiton tiedotteessa.

Touko Heino asuu 1980-luvun keltaisessa tiilitalossa kaupungin laidalla. Pikkukaupungin etuja on, että omakotitalossakin asuessa voi ikkunasta pilkottaa merinäköala.

Uudenkaupungin Omakotiyhdistys on valinnut Touko Heinon yhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Heino on edelleen aktiivisesti mukana toiminnassa. Hän on nimityksestä erittäin otettu.

– Voitosta kuuleminen tuntui, kuin olisi saanut pienen lottovoiton. Loistava homma, kun huomionosoitus osuu pieneen kaupunkiin ja pieneen ihmiseen, Heino kiittelee.