Turun kaupungin kesätyöseteleitä yhä jäljellä

Marttiina Sairanen
Hakijan pitää olla turkulainen.
Hakijan pitää olla turkulainen.

Turun kaupungin kesätyöseteleitä on vielä saatavilla. Kesätyöseteleitä oli alun perin jaossa 300 kappaletta, ja niistä puolet on yhä vapaana. Kesätyöseteli korvaa työnantajalle 310 euroa 2001–2004 syntyneen turkulaisnuoren palkkakuluista, ja niitä on saatavissa Turun kaupungin Työpisteestä Käsityöläiskadulta. Nuoren pitää ensin sopia kesätyöpaikasta työnantajan kanssa.

– Nuoret voivat hakea kesätyöpaikkoja itsenäisesti yrityksistä, yhdistyksistä, järjestöistä, seurakunnista tai säätiöistä. Työpaikan ei tarvitse sijaita Turussa, mutta seteli myönnetään vain turkulaisille, toteaa tiedotteessa suunnittelija Janne Moisio Turun kaupungin Työpisteestä.

Haettavan työn pitää kestää vähintään kymmenen työpäivää ja työajan tulee olla 30 tuntia viikossa tai 60 tuntia kesäkauden aikana. Nuoren kesätyön tulee ajoittua ajanjaksolle 1. toukokuuta – 31. elokuuta 2019.

Työnantaja voi hyödyntää nuoren saaman kesätyösetelin arvon hakemalla tukisumman jälkikäteen Turun kaupungilta. Samalle työnantajalle voidaan seteleitä myöntää viisi kappaletta eri työntekijöille.

– Kesätyösetelin tavoitteena on, että työnantaja uskaltaa helpommin palkata nuoren, kun omavastuuosuus palkasta jää pieneksi, kertoo Moisio.

Kesätyösetelit rahoittaa Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskus.