Syövän kohdanneille uusi vertaistukiryhmä Turkuun

Ari-Matti Ruuska

Turussa on aloittanut Mikaelinseurakunnassa viikoittain kokoontuva vertaistukiryhmä. Ryhmä on suunnattu syöpää sairastaville, toipujille ja heidän läheisilleen.

Ryhmässä on tarkoitus keskustella muun muassa itse sairaudesta, hoidoista ja toipumisesta. Aiheita käsitellään hienotunteisesti ja vaitiolovelvollisuutta noudattaen.

– Usein syöpää sairastavat ihmiset jäävät melko yksin sairautensa kanssa. Sairauden vakavuus vaikuttaa vahvasti mieleen. Samankaltaiset ihmiset kuitenkin puhuvat yhteistä kieltä, jota terveet ihmiset eivät välttämättä ymmärrä. Myös läheisille sairastuminen on usein todella vaikea tilanne, taustoittaa tiedotteessa ryhmän vetäjä, itsekin syövän sairastanut Janne Romu.

Romu on kouluttautunut vertaisohjaajaksi sekä kokemusasiantuntijaksi.

– Jos kokee, että tarvitsee tukea, niin tämä vertaistukiryhmä on hyvä foorumi juuri siihen, Romu rohkaisee osallistumaan ryhmään.

Ryhmässä keskustelu on vapaata, mutta johdettua. Jotkut tapaamisista voivat olla myös toiminnallisia, joten esimerkiksi yhteiset retket kesällä ovat mahdollisia.

Vertaistukiryhmä syöpää sairastaville, toipujille ja heidän läheisilleen järjestetään tiistaisin kello 17–19 Mikonmökissä osoitteessa Puutarhakatu 24, Turku. Seuraava kokoontuminen oli luvassa tiistaina 9. huhtikuuta.