Lajittelua myös lauantaisin – LSJH:n jätekeskukset ja lajitteluasemat kesäaikaan

Jonny Holmén

Lounais-Suomen Jätehuollon jätekeskukset ja lajitteluasemat palvelevat huhtikuun alusta alkaen laajennetuin kesäaukioloajoin.

Kesän aukioloajat ovat voimassa lokakuun loppuun asti.

– Jokainen asemamme on kesäaikaan auki joko kuukauden ensimmäisenä tai viimeisenä arkilauantaina normaaliaukioloaikojen lisäksi. Houtskarissa, Kemiönsaarella, Korppoossa ja Paimiossa myös arkiaukioloaikoihin tulee kesäajan myötä lisäyksiä, kertoo Lounais-Suomen Jätehuollon palvelusuunnittelija Marko Kokkonen yrityksen tiedotteessa.

Esimerkiksi Topinojan jätekeskus palvelee lokakuun loppuun asti jokaisen kuukauden viimeisenä arkilauantaina kello 10–15.

Asukkaiden käytössä ovat lajitteluasemat LSJH:n neljässä jätekeskuksessa Turun Topinojalla, Raision Isosuolla, Paraisten Rauhalassa ja Salon Korvenmäessä. Tämän lisäksi asukkaita palvelevat Auranmaan lajitteluasema Tarvasjoella, Houtskarin lajitteluasema, Kemiönsaaren lajitteluasema Genbölessä, Korppoon lajitteluasema, Paimion lajitteluasema, Perniön lajitteluasema, Yläneen lajitteluasema Pöytyällä sekä Mörttilän lajitteluasema Utössä.

Asemilla otetaan maksutta vastaan taloyhtiöiden jätepisteiltä sekä eko- ja kierrätyspisteiltä tuttuja paperia, kartonkia ja pahvia, metallia, lasi- ja muovipakkauksia.

Lisäksi asemilla otetaan vastaan kotitalouksien jätteitä, joita ei voi lajitella taloyhtiön jätepisteeseen, Ringin ekopisteisiin tai Ringin ekopisteverkostoa täydentäviin LSJH:n kierrätyspisteisiin. Kotitaloudet voivat tuoda asemille maksutta vaarallisia jätteitä, kestopuuta, haravointijätettä, risuja ja oksia, poistotekstiiliä, vanteettomia renkaita, sähkölaiteromua, loisteputkia sekä led- ja energiansäästölamppuja.

Hinnaston mukaan asemilla vastaanotetaan suurikokoisia jätteitä, kuten muun muassa huonekaluja, puujätettä sekä remonttijätettä.