Yhteishaussa Rasekossa kiinnostivat eniten sähkö- ja automaatioala sekä tieto- ja viestintätekniikka

Lennart Holmberg

Raision seudun koulutuskuntayhtymä (Raseko) piti pintansa tämän vuoden yhteishaussa. Tiistaina päättyneessä yhteishaussa Rasekoon ensisijaisesti hakeneita oli 357. Aloituspaikkoja on yhteensä 387. Kaikki hakusijat huomioiden hakijoita oli 1 578.

Suosituimpia aloja Rasekon kohdalla olivat sähkö- ja automaatioala sekä tieto- ja viestintätekniikka. Molemmissa aloissa ensisijaisia hakijoita oli huomattavasti enemmän kuin aloituspaikkoja. Lisäksi autoala ja rakennusala olivat hakijoiden suosiossa.

– Olemme kaiken kaikkiaan tyytyväisiä hakijamääriin. Valtakunnallisesti ensisijaisista hakijoista 51 prosenttia haki tänä vuonna ammatilliseen koulutukseen ja 49 prosenttia lukioon. Meillä hakijoita oli kokonaisuutena hieman enemmän kuin viime vuonna, johtava rehtori Maria Taipale kertoo tiedotteessa.

– Sosiaali- ja terveysalan opiskelijamäärät ovat jostain syystä Varsinais-Suomessa vähän laskeneet. Alan haasteet eivät toivottavasti ole pelottaneet alasta kiinnostuneita. Töitä alallahan riittää, jatkaa Taipale.

Taipaleen mukaan jatkuva haku Rasekossa toimii erittäin hyvin.

– Esimerkiksi lukion käyneiden, ylioppilaiden ja aikuisten hakureitti onkin juuri jatkuva haku suoraan oppilaitokseen. Yhteishaun tulokset julkistetaan kesäkuun puolivälissä ja ne nuoret, jotka jäävät yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa, voivat myös hakeutua jatkuvan haun kautta, Taipale neuvoo.

Rasekon toimipisteet sijaitsevat Raisiossa, Naantalissa ja Mynämäessä.

Lue myös:

Lukioon ja ammatilliseen koulutukseen haki yhteishaussa yli 72 000 nuorta