Lounaspaikka: Lounasta työväenopiston alakerrassa

Turun suomenkielisen työväenopiston aulassa sijaitseva Café Dominic uusiutui viime syksynä. Keittiömestari Anne Raunio palasi vastaamaan kahvilan toiminnasta. Yhtiökumppanikseen hän sai Kirsi Lehtosen.

Riitta Salmi
Anne Raunio ja Kirsi Lehtonen ovat viime syksystä lähtien vastanneet Turun suomenkielisen työväenopiston aulassa sijaitsevasta Café Dominicista.
Anne Raunio ja Kirsi Lehtonen ovat viime syksystä lähtien vastanneet Turun suomenkielisen työväenopiston aulassa sijaitsevasta Café Dominicista.

Lounasaika on juuri alkanut. 60-paikkainen Café Dominic täyttyy pikkuhiljaa. Lounastajat koostuvat Turun suomenkielisen työväenopiston opiskelijoista, lähialueella työskentelevistä sekä alueella asuvista henkilöistä.

– Café Dominic oli aikaisemmin Turun ammatti-instituutin opetuskahvila. Olin täällä opiskelijoiden ohjaajana. Kun opetuskahvilatoiminta loppui tässä toimipisteessä, menin toisaalle töihin pitopalveluyritykseen, Anne Raunio kertoo.

Raunio ehti olla vuoden ajan pitopalvelussa töissä, kunnes Turun ammatti-instituutista otettiin häneen yhteyttä ja tarjottiin mahdollisuutta oman kahvilan perustamiseen.

– Turun ammatti-instituutin rehtori kysyi, olisinko halukas vuokraamaan Café Dominicin tilaa ja pitämään siinä kahvilaa.

– Koska paikka oli minulle entuudestaan tuttu ja tiesin talon tavat, päätin tarttua tilaisuuteen. Pitopalvelussa tutustuin Kirsi Lehtoseen, ja sain hänet puhuttua mukaan yhtiökumppanikseni.

Keittiömestarina Raunio vastaa kahvilan lounaasta ja sen suunnittelusta. Leipurina Lehtonen vastaa vitriinissä tarjottavista herkullisen näköisistä leivonnaisista ja leivistä. Viime syksystä lähtien tuoreet yrittäjät ovat valmistaneet Café Dominicin keittiössä lounasta ja suolaisia ja makeita leivonnaisia. Kahvilassa on edelleen myös opiskelijoita harjoittelussa.

Café Dominic on auki maanantaista torstaihin.

– Aukioloajat on hyvä keskittää työväenopiston aukioloaikoihin.

Kahvilassa on tarjolla keittolounas, joka noudattaa kuuden viikon kiertävää listaa huomioiden kauden raaka-aineet. Muutaman kerran kuukaudessa tarjolla on keiton sijaan jonkin kiusaus. Lisäksi lounaalla on tarjolla salaatteja, joita saa iltaan saakka.

– Toki lounasajan jälkeen saa keittoakin, jos sitä on vielä jäljellä. Keskimäärin lounaita menee päivässä noin 30–50 kappaletta, Raunio kertoo.

Riitta Salmi
Lounaalla oli tarjolla muun muassa  lohikeittoa.
Lounaalla oli tarjolla muun muassa lohikeittoa.

Kahvilassa valmistetaan kaikki ruuat ja leivonnaiset itse. Kaikki tuotteet ovat laktoosittomia ja saatavilla on aina gluteenittomia vaihtoehtoja.

– Kahvilatilassa voi viettää syntymäpäiviä, kokouksia tai muita illanviettoja. Järjestämme muistotilaisuuksia, joihin valmistamme tarjottavat sekä teemme tilaustuotteita kuten täyte- ja voileipäkakkuja ja leivonnaisia erilaisiin tilaisuuksiin.

Testipäivänä tarjolla oli lohikeittoa sekä kasvisvaihtoehtoa linssijuureskeittoa. Auringonkukanversoilla ja krutongeilla koristeltu sosekeitto oli maukas. Lounasseuralainen kertoi kalakeiton olevan hyvää ja keitossa olevan niin sanotusti suolaisuuden kohdallaan.

Mukavana yksityiskohtana kahvilassa on Café Dominicin olohuone, aulaan rakennettu viihtyisä nojatuoli ja sohvaryhmä, johon voi vetäytyä nauttimaan vaikkapa jälkiruokakahvin.

Juttusarjassa esitellään Turun lounaspaikkoja.

Café Dominic

Kaskenkatu 5, Turun suomenkielisen työväenopiston aula.

Avoinna ma–to kello 9.30–19.30.

Lounas sisältää keiton, leivän ja levitteen, veden tai mehun ja jälkiruokakahvin. Myös salaattilounasta. Pari kertaa kuukaudessa tarjolla keiton sijaan kiusauksia.

Keittolounaan hinta 7,50 euroa, salaatit 6 euroa.

Lounas ma–to kello 11.30–14.30, salaatteja tarjolla iltaan saakka.

Kirjoita uusi viesti



Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Alusta asti itse...
Nykyisin kaikissa lehtien ravintolajutuissa on yksi ja yhtäläinen asia: "Kaikki valmistetaan meillä alusta asti itse".
Mistähän tyhjästä ilmestyvät ne puolivalmisteiden tyhjät tölkit ja muut pakkaukset ravintoloiden roska-astioihin?
Kirjoita vastaus viestiin



Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
  • «
  • 1
  • /
  • 1
  • »