Lounaspaikka: Meksikolaista ruokaa ja burgereita

Ravintola Pancho Villan lounaalla on valinnanvaraa.

Marttiina Sairanen
Meksikolaistyylinen Pancho Villa on toiminut Kauppiaskadulla vuodesta 2012. Sen ravintolapäällikkönä toimii Tapio Lempinen.
Meksikolaistyylinen Pancho Villa on toiminut Kauppiaskadulla vuodesta 2012. Sen ravintolapäällikkönä toimii Tapio Lempinen.

Ulkoa päin sisään katsoessa ravintola näyttää hyvin pieneltä. Sisälle mennessä tila kuitenkin yllättää. Näyteikkunoiden edessä olevien muutaman pöydän lisäksi ravintola nimittäin jatkuu baaritiskin taakse ja puolet ravintolatilasta sijaitsee siellä, hiukan piilossa.

Ravintola Pancho Villassa on yhteensä 56 asiakaspaikkaa. Suuren suuri se ei siis kuitenkaan ole, ravintolapäällikkö Tapio Lempinen myöntää.

– Aika usein varsinkin lounaalla täällä on täyttä. Tänäänkin oli kaikki pöydät täynnä, mutta ei maksimijonotusaika kuitenkaan kahtakymmentä minuuttia ylittänyt, hän sanoo.

Myös lounaalle ravintolaan voi varata pöydän ja niin Lempinen suositteleekin tekemään, varsinkin isommalla porukalla lounastaessa.

– Ja moni myös hakee meiltä lounaan mukaan esimerkiksi työpaikalle. Ja Woltin kautta menee paljon tilauksia, hän kertoo.

Meksikolaistyylinen Pancho Villa on perustettu Kauppiaskadulle vuonna 2012. Ensimmäinen Pancho Villa perustettiin vuonna 2001 Tampereelle, josta se on pikku hiljaa lähtenyt laajenemaan. Nykyisin ravintoloita on yhteensä 29 ympäri Suomen ja yksi Tukholmassa. Kauppiaskadun Pancho Villa on Turun ainoa ja lähin seuraava toimii Raision keskustassa.

Sisustus eri Pancho Villoissa on ympäri Suomen samankaltainen värikkäine seinineen ja sombrero-kattovalaisimineen. Myös ruokalistat sisältävät maateemansa mukaisesti esimerkiksi burritoja, tacoja ja quesadilloja kaikissa ravintoloissa. Lounaslistat sen sijaan vaihtelevat ravintoloittain. Lempinen kertoo, että suomalaiset tuntevat nykyisin jo hyvin meksikolaisen ruuan.

– Ihan yksittäisistä ruoka-aineista vain saatetaan silloin tällöin kysellä, hän kertoo.

Marttiina Sairanen
Kasvishampurilainen bataattiranskalaisilla.
Kasvishampurilainen bataattiranskalaisilla.

Kauppiaskadun Pancho Villassa lounaalla tarjolla on joka päivä kaksi eri lounasruokavaihtoehtoa listalta, joista toinen on meksikolaistyylinen kuten burrito tai quesadilla ja toinen perinteisempi esimerksi lohi-, possu-, tai kana-ateria. Näiden lisäksi valittavana on erilaisia burgereita.

– Meillä on Turun parhaat burgerit, Lempinen väittää.

Burgereista valittavana on kasvis-, valkosipuli-, chili-, pekoni-, kana-, tai juustoversiot. Lisäksi joka viikko vaihtuva erikoisburgeri, joka esimerkiksi haastatteluviikolla oli kananmunaa, pekonia, bbq-kastiketta ja naudanlihapihvin sisältävä Lonely Rider.

Marttiina Sairanen
Sisustus on meksikolaistyylinen.
Sisustus on meksikolaistyylinen.

Jos taas nämä vaihtoehdot kuulostavat liian tuhdeilta, voi lounaaksi valita lisäksi kana-, lohi-, tai kasvissalaatin. Eikä valinnanvara lopu siihenkään, sillä lounasvaihtoehtojen lisäksi lounasaikaankin on myös mahdollista tilata myös listalta.

Päädymme maistelemaan lounaalla kasvishampurilaista bataattiranskalaisilla sekä possuburritoa. Kasvishampurilaisen pihvi yllättää maukkaudellaan.

– Siinä on kasviksia ja joukossa nachomuruja sitomassa ainekset yhteen. Kananmunaakaan ei siis tarvita, Lempinen paljastaa.

Bataattiranskalaiset ovat rapeita ja erityisesti talon valkosipulimajoneesin ja remukastikkeen kanssa erittäin koukuttavia.

Possuburrito on puolestaan kooltaan todella iso. Se sisältää nyhtöpossua, jota on myös täytteenä runsaasti. Burriton päällä on tuhtia cheddarkastiketta ja kyljessä salaattia. Vaikka burriton koko aluksi kauhistutti, maku vie voiton, eikä burritoa malta jättää kesken, vaikka vatsa sanookin muuta. Tästä ravintolasta ei poistuta nälkäisenä.

Juttusarjassa esitellään Turun lounaspaikkoja.

"Moni myös hakee meiltä lounaan mukaan esimerkiksi työpaikalle."

Pancho Villa

Kauppiaskatu 12, Turku.

Lounas arkisin kello 11–15.

Lounasannokset 9,50 euroa –12,50 euroa.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.