Lounaspaikka: Kasvisruokaa rennossa ilmapiirissä

Turku sai joulukuussa uuden kasvisravintolan, kun Vähätorille avattiin ravintola Hügge. Ravintola tarjoaa nimensä mukaisesti mahdollisuuden rentoon oleiluun. 

Jane Iltanen
- Teemme kasvisruokaa, mutta emme halua tietoisesti korostaa olevamme kasvisravintola, vaan ravintola ihan kaikille, ruokatottumuksista riippumatta, keittiömestari ja yksi ravintola Hüggen omistajista Simo Hallikainen kertoo.
- Teemme kasvisruokaa, mutta emme halua tietoisesti korostaa olevamme kasvisravintola, vaan ravintola ihan kaikille, ruokatottumuksista riippumatta, keittiömestari ja yksi ravintola Hüggen omistajista Simo Hallikainen kertoo.

Vähätorilla sijaitseva uusi kasvisravintola on saanut nimensä tanskan- ja norjankielisestä hygge-sanasta, joka viittaa kodikkaaseen tunnelmaan sekä mukavaan ja hyvinvoivaan oloon.

Liikehuoneistossa sijaitsi aikaisemmin sisustusliike. Nyt tila on täydellisesti remontoitu ravintolakäyttöön.

Ravintolasta on haluttu tehdä helposti lähestyttävä paikka, jossa on rento ja kiireetön ilmapiiri. Tätä tunnelmaa voi nauttia myös lounaalla. Mukavuutta tukee vaalea maanläheinen sisustus sekä leppoisa taustamusiikki. Ruoka valmistuu ravintolan avokeittiössä.

– Haluamme tarjota kodikkaassa ilmapiirissä hyvää ruokaa kaikille. Teemme kasvisruokaa, mutta emme halua tietoisesti korostaa olevamme kasvisravintola, vaan ravintola ihan kaikille, ruokatottumuksista riippumatta, keittiömestari ja yksi ravintola Hüggen omistajista Simo Hallikainen kertoo.

Hallikainen toteaa itsellään olevan vahvaa kokemusta esimerkiksi skandinaavisesta keittiöstä. Nyt hän haluaa osoittaa, että kasviksista saa valmistettua herkullista ruokaa.

Hüggen lounaslistalla on viisi erilaista annosvaihtoehtoa, joista yksi on keitto ja yksi on salaatti sekä yksi jälkiruoka. Lista vaihtuu viikoittain. Lounashintaan kuuluu lisäksi pieni keittiön tervehdys, leipä sekä kahvi tai tee.

– Valmistamme kaiken currytahnoista lähtien itse. Tämä on yksi syy, miksi on mielekästä suunnitella lounaslistat viikoittain eikä päivittäin vaihtuviksi. Hyvällä suunnittelulla pystyy myös vähentämään ruokahävikkiä.

Ravintolassa tarjottavan ruuan linjan Hallikainen määrittelee sellaiseksi, minkälaista kasvisruokaa itse tekijätkin haluavat syödä.

– Käytämme mahdollisimman paljon lähiraaka-aineita sekä hyödynnämme kausivaihtelua. Nyt talviaikaan osassa annoksista näkyy vaikutteita Aasiasta ja Intiasta. Tarjolla on mausteisempia vaihtoehtoja, kesällä taas makumaailma voi olla kevyempi.

Hüggessä on 80 asiakaspaikkaa. Kesällä ravintolan eteen avautuu terassi. Heti lounasajan alkaessa sisään alkaa saapua ruokailijoita, jotka samalla ihastelevat ääneen uuden paikan sisustusta. Hallikaisen mukaan lounas onkin otettu hyvin vastaan. Päivittäin annoksia on mennyt noin 120.

– Ensimmäinen kuukausi on ollut myös meille totuttelua uuteen paikkaan ja työtiloihin. Hyvinhän tämä on käyntiin lähtenyt, Hallikainen hymyilee.

Jane Iltanen
Tomaattikeitto lämmitti kylmänä talvipäivänä.
Tomaattikeitto lämmitti kylmänä talvipäivänä.

Testiviikolla lounaslistalla oli tarjolla halloumiburgeri, paahdettu porkkanacurry, paahdettu punajuuri-vuohenjuustosalaatti, tomaattikeitto, burratatoast sekä jälkiruuaksi kookosjäätelöä. Annoksissa on vaihtoehtoja myös vegaaniruokavalioon sekä osan annoksista saa gluteenittomana – myös burgerin.

Kylmänä talvipäivänä valitsin syötäväksi tomaattikeiton. Keitto sisälsi lisäksi paahdettua kirsikkatomaattia, vesikrassia, kurpitsansiemeniä ja harissaöljyä. Keittiön tervehdyksenä tuli pieni tabbouleh-salaatti, joka oli mukava ja raikas alku lounaalle. Keitto oli voimakkaasti maustettu ja maukas. Tuore leipä ja keittoyhdistelmä toimi ja olo tuli kylläiseksi.  Lounasseuralainen valitsi porkkanacurryn. Arvioksi hän antoi sille erittäin hyvä.

Juttusarjassa esitellään Turun lounaspaikkoja.

"Käytämme mahdollisimman paljon lähiraaka-aineita sekä hyödynnämme kausivaihtelua."

Ravintola Hügge

Linnankatu 3, Turku.

Avoinna ma–to 11–22, pe 11–00, la 12–00.

Lounas arkisin klo 11–14.

Annoslounaita, lounaan hinnat 9,20–14 e.

Lounas sisältää lisäksi keittiön tervehdyksen, leivän, veden sekä kahvin tai teen.

Kirjoita uusi viesti



Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Pilattu kasvis
Yleensä hyvät kasvis ruuat pilataan kaiken maailman majoneeseilla ja kypsentämällä rasvassa.
Toivottavasti näin ei ole vaan voi syödä puhdasta kasvisruokaa.
Kirjoita vastaus viestiin



Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: Pilattu kasvis
Majon. Se on rasvaa,raakaa munaa, öljyä . Salmonellaa. Pitää olla hepatiittirkotukset ja salmonella testit. Kaloripommi. Paistoöljy. Kun tekee itse voi käyttää kevyesti aitoa voita paahtamaan purilais pullat ja pihvin niin pysyy terveenä . Jauhelihapihvit on helppo tehdä paistinpannulla lähes ilman öljyjä. Tai uunissa mureke. Kasvisruoka on kivaa mutta kannattaa silti syödä vitamiinipillereitä.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Onko vuohi kasvis
Näitä ...onko muna kasvis tai kerma tai vuohi josta otetaan juustoa tai maito lehmästä...yksikin vegaani vetää kalaa ja munia..miksei voi vaan syödä sitä mistä tykkää tai vaihdella sillä välillä laihduttaa eikä se onnistu vuohenjuusto eläinmaidolla tai öljyillä ,öljyt lihottaa ihan sikana !!! Jotkut mausteet lisää ruokahalua . Jos hoikistua haluaa se on öljytön rasvaton ja vähän maustettu kasviskeitto. Vuohi .
Kirjoita vastaus viestiin



Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Niinpaljo
Mielenkiintoista nähdä kuinka kauan ko paikka on auki ja asiakkaita riittää? Toivottavasti pärjää, mutta todellisuus taitaa olla tarua ihmeellisempää.
Kirjoita vastaus viestiin



Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
  • «
  • 1
  • /
  • 1
  • »