Turun yliopisto ja lääkeyhtiö Orion alkavat kouluttaa lääketutkimuksen tohtoreita

Turun yliopisto ja Orion Oyj ovat solmineet puitesopimuksen uudenlaisesta, yhteisestä tohtorien koulutusohjelmasta. Uuden koulutuspolun nimi on iPhD eli industrial PhD, ja sen tarkoitus on kouluttaa teollisuuden tutkimus- ja tuotekehitykseen erikoistuneita asiantuntijoita.

Tohtorikoulutettavat suorittavat suurimman osan koulutuksestaan teollisuudessa, mutta ohjelmaan kuuluu myös tutkijakoulutusta ja akateemisia tutkimusjaksoja yliopiston tutkimusryhmissä.

Turun yliopistossa koulutuksesta vastaa lääketutkimuksen tohtoriohjelma. Orion puolestaan tarjoaa tehtäviä tutkimus- ja tuotekehitysprojekteissaan. Ensimmäiset iPhD linjan opiskelijat on jo rekrytoitu, ja he aloittavat opiskelunsa ensi vuoden alussa.

– Uuden yhteistyön kautta tohtorikoulutettavat saavat työelämässä arvokasta kokemusta toimimalla akateemisen ja teollisen lääketutkimuksen rajapinnassa, sanoo tohtoriohjelman johtaja, professori Eriika Savontaus Turun yliopistosta tiedotteessa.

– Nyt allekirjoitetussa sopimuksessa on luotu edellytykset sille, että nelivuotisen tohtorikoulutuksen aikana jatko-opiskelija voidaan ottaa avoimesti Orionin omien työntekijöiden tapaan mukaan yrityksen tutkimustoimintaan. Näin voidaan luoda aito oppimis- ja kokemusilmapiiri, sanoo professori Antti Haapalinna Orionilta.

– Bioalan tulevaisuus riippuu osaavien ihmisten riittävyydestä. Tällä tavalla olemme mukana kouluttamassa uudenlaisia asiantuntijoita, joilla on jo valmistuessaan kokemusta ja näkökulma sekä akateemisesta että yritysmaailmasta ja jotka kykenevät helpommin toimimaan kummassakin ympäristössä, jatkaa puolestaan Christer Nordstedt, Orionin tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja.

Lääketutkimuksen tohtoriohjelma kouluttaa lääkekehityksen ja -tutkimuksen ammattilaisia tutkija- ja asiantuntijatehtäviin. Tohtorit sijoittuvat lääke- ja bioteknologiayritysten tutkimus- ja johtotehtäviin, lääke- ja kemikaalivalvonnan viranomaistehtäviin ja akateemisiin tutkimus- ja opetustehtäviin.

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.