Tanssiva joulukalenteri tarjoaa jälleen tanssillisia hetkiä kaupunkilaisille

Marttiina Sairanen
Tanssivan joulukalenteri Tanssikummi Riikka Kosola (vas.) ja Jouluhengetär Henna-Maria Hanhineva esiintyivät Vanhalla Suurtorilla viime vuonna.
Tanssivan joulukalenteri Tanssikummi Riikka Kosola (vas.) ja Jouluhengetär Henna-Maria Hanhineva esiintyivät Vanhalla Suurtorilla viime vuonna.

Turun seudulla käynnistyy jälleen Läntisen tanssin aluekeskuksen ja alueen tanssitoimijoiden tuottama tanssiva joulukalenteri. Tanssivan joulukalenterin luukut ovat erilaisissa kaupunkitiloissa tapahtuvia tanssillisia hetkiä kaupunkilaisten.

Tanssiva joulukalenteri käynnistyy 1. joulukuuta Vanhan suurtorin joulumarkkinoilta, missä tanssitaiteilija Jonna Aaltosen Surujenkerääjä hahmo tanssii ja kerää markkinaväen suruja pois. Surujenkerääjä viettää tänä vuonna 10-vuotisjuhlavuottaan ja on seikkaillut Tanssivassa joulukalenterissa ja Vanhan suurtorin joulumarkkinoilla vuosittain. Lisäksi Tanssivassa joulukalenterissa työskentelee tänä vuonna kaksi tanssitaiteilijaa Anna Lemberg ja Karoliina Lummikko, jotka muun muassa tiedottavat ja tarinoivat joulukalenterin luukuista Facebook- ja Instagram-sivuilla.

Vanhan suurtorin joulumarkkinoiden lisäksi kalenterin luukkuja avautuu tutuissa paikoissa, missä kaupunkilaiset kulkevat päivittäin kuten muun muassa kirjastossa, kauppakeskuksissa ja rautatieasemalla. Tänä vuonna yksi luukku avautuu myös Kemiön saarella ja Raisiossa.

Tanssivan joulukalenterin viimeinen luukku avautuu jouluaattona Brahen puistossa ennen ja jälkeen Turun virallisen joulurauhan julistuksen. Tanssivan joulukalenterin kaikkiin muihinkin luukkuihin on vapaa pääsy.