Jonne Lindholm voitti Vuoden artesaani-kilpailun

Tatu Lertola
Jonne Lindholm on Vuoden artesaani.
Jonne Lindholm on Vuoden artesaani.

Turkulainen rakennusrestauroinnin artesaaniksi viime keväänä valmistunut Jonne Lindholm valittiin tänään Vuoden artesaaniksi. Valinta julkistettiin Tampereella Suomen kädentaidot -messuilla.

Raadin mukaan Lindholmin vahvuuksia ovat intohimoinen, sitoutunut ja periksiantamaton asenne ja tämän entisöintiprojektit edustavat mallikelpoisesti perusteellista ja perinteistä suomalaista työtä.

– Lindholmin työssä kohtaavat vanha ja uusi, kaikki lähtee vauriokartoituksesta ja vanhan dokumentoinnista. Taitavan artesaanin ote on visuaalinen ja Jonnella on taito nähdä kokonaisuuksia, tarkentaa raadin edustaja Hanna Ketonen Opetushallituksesta messujen tiedotteessa.

– Olen erittäin otettu, onnellinen ja pöllämystynyt tästä tunnustuksesta. Tämä merkitsee minulle tosi paljon henkilökohtaisesti, mutta tämä on erinomaisen hieno juttu myös alamme kannalta, Lindholm toteaa.

Lindholm työskentelee tällä hetkellä Restart Oy -nimisessä rakennusrestaurointiyrityksessä mielenkiintoisten restaurointi-, kunnostus-, korjaus- ja entisöintikohteiden parissa. Turun Sanomat kertoi Lindholmin työstä Salon Halikossa sijaitsevan, museokohteena toimivan Trömperin kestikievarin pärekaton uusimisen parissa.

– Myös pari omaa kunnostamisprojektia on käynnissä tuossa sivussa. Hygroskooppisten materiaalien, eritoten puupohjaisten, kanssa olen jatkossa kiinnostunut myös rakentamaan uutta perinteisin hyväksi havaituin tekotavoin ja menetelmin, Lindholm toteaa messuille.

Lue myös: Video: Jonne Lindholm vaihtoi elokuva-alan rakennusrestaurointiin (ts+)