Lounaspaikka: Valoisa lounasravintola Veistämönaukiolla

Vellamo luottaa perinteiseen kotiruokaan erikoisruokavalioita unohtamatta.

Riitta Salmi
Sanna Virtanen on toiminut Vellamon yrittäjänä kolmen vuoden ajan. Heidi Suomi on ravintolan kokki.
Sanna Virtanen on toiminut Vellamon yrittäjänä kolmen vuoden ajan. Heidi Suomi on ravintolan kokki.

Lounasravintola Vellamo on toiminut Veistämönaukiolla jo noin reilun viidentoista vuoden ajan. Viimeisten vuosien aikana se on kuitenkin kokenut muutoksia. Uuden yrittäjän se sai kolme vuotta sitten Sanna Virtasesta.

Sanna Virtanen on yrittäjä Filete Oy:ssä, ja Vellamon lisäksi yritykseen kuuluu myös pitopalvelutoimintaa sekä toinen ravintola Pansiossa.

Uuden yrittäjän lisäksi Vellamo on kokenut ulkoasumuutoksen.

– Täällä tehtiin remontti viime vuoden kesällä, Virtanen kertoo.

Kolmeen suuntaan avautuvien, lähes lattiasta kattoon ylettyvien ikkunoiden myötä ravintola on valoisa. Uuden sisustuksen myötä sen on myös modernin raikas.

Lounasta Vellamossa tarjoillaan arkisin kello 11–14. Lisäksi paikka on avoinna tilauksesta.

– Esimerkiksi häitä ja ylioppilasjuhlia täällä on järjestetty, Virtanen kertoo.

Lounaalla Vellamossa luotetaan perinteiseen kotiruokaan. Joka päivä tarjolla on kolme lämmintä kotiruokavaihtoehtoa sekä keittolounas. Lounaaseen kuuluu aina runsas salaattipöytä, kahvi ja pieni makea jälkiruoka, joka esimerkiksi haastattelupäivänä oli kinuskipuolukkarahka.

– Ja itse leivottua crustaleipää meillä on joka päivä. Sitä on kehuttu paljon ja myymme sitä myös mukaan niin paljon kun sitä vain riittää, Virtanen kertoo.

Myös erikoisruokavaliot ravintolassa huomioidaan.

– Yksi ruokavaihtoehdoista lounaalla on aina kasvisruokaa ja pyrimme tekemään kaiken laktoosittomana. Lisäksi aina löytyy myös gluteenittomia vaihtoehtoja, Virtanen lupaa.

Riitta Salmi
Lounaalla on aina kolme 
pääruokavaihtoehtoa,
joista yksi on kasvisruokaa.
Lounaalla on aina kolme pääruokavaihtoehtoa, joista yksi on kasvisruokaa.

Vellamon kokki Heidi Suomen mukaan lounaalla suosituimpia ruokia ovat aina makkara- ja jauheliharuuat.

– Ja esimerkiksi eilen kun oli ruokana jauhelihatäytteisiä paprikoita, niin niitä kehuttiin paljon. Myös lasagnesta tykätään ja lohesta, Virtanen luettelee.

Haastattelupäivänä lounaalla oli kasvislasagnea, broilernuijia ja riisiä, kotimaista kampelaa sekä Lähi-idän lihapataa. Kaikki ruuat olivat maistuvia, mutta erityistä kiitosta ansaitsee eksoottinen lihapata.

– Se on tehty perinteisellä Lähi-idän reseptillä, koska meillä on täällä tällä hetkellä keittiössä iranilainen työntekijä, Virtanen sanoo.

Virtanen kertoo, että Vellamossa lounaalla käy pääasiassa lähiyritysten henkilökuntaa. Asiakaspaikkoja ravintolassa on 74.

Vellamo sijaitsee hyvällä paikalla jokirannan tuntumassa, mutta Virtasen mukaan kuitenkin hiukan liian kaukana, jotta esimerkiksi jokivarren turistit olisivat vielä paikalle löytäneet.

– Tästä on kuitenkin kortteli jokirantaan, niin ihan ohikävelijät eivät tänne löydä. Kuitenkin tämä alue kasvaa koko ajan ja paljon rakennetaan, niin toivon, että lähialueen asukkaatkin jatkossa löytävät tänne, Virtanen toivoo.

Riitta Salmi

Ravintola Vellamo

Veistämönaukio 1–3, Turku

Lounas kello 11–14.

Lounaspöytä 10,30€, keitto ja salaatti 9€.

Aloita keskustelu tästä jutusta



Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.