Lounaspaikka: Bassin lounas tuo arkeen ripauksen luksusta

Kuukausi sitten Aurajokirantaan avautunut ravintola Bassi nostaa arkisen lounaan aivan uudelle tasolle. Asiakkaille tarjoillaan paitsi upeita lautasannoksia myös rutkasti silmänruokaa.

Jari Laurikko
Kala- ja äyriäisravintola Bassi tarjoaa meren herkkuja, kuten bouillabaisse-keittoa, myös lounastajille.
Kala- ja äyriäisravintola Bassi tarjoaa meren herkkuja, kuten bouillabaisse-keittoa, myös lounastajille.

Kala- ja äyriäisruokiin erikoistunut ravintola Bassi on Turun uusin ravintolatulokas. Ravintola on saanut nimensä Bassin talon suunnitelleen arkkitehti Charles Bassin mukaan.

Bassin talo on sekä arkkitehtuuriltaan että rakenteiltaan erityislaatuinen. Talon kakkos- ja kolmoskerrokset eivät ole koskaan aiemmin olleet avoinna suurelle yleisölle, sillä tiloissa on ollut asuntoja, toimistoja ja yhdistysten toimitiloja.

Tilojen muuttamista ravintolakäyttöön alettiin suunnitella vajaat kaksi vuotta sitten. Remontissa uusittiin koko talotekniikka. Samalla taloon rakennettiin hissi ja lisäosa, jonka huipulla sijaitsee kattoterassi.

Ravintolan sisustus on toteutettu huolella jokaista yksityiskohtaa myöten. Ruokailulle pyhitettyä klassisen juhlavaa salia pehmentävät bistromaiset kalusteet. Sisustusarkkitehti Maija Viitalan suunnittelemat valaisimet ja käsinpainetut seinäkuviot ovat tilan näyttävimpiä katseenvangitsijoita.

Jari Laurikko
Ravintola Bassin keittiömestari Jukka Arvela kertoo, että kalaruuat kiinnostavat kovasti lounastajia. Bassin lounaalla kalatarjonta vaihtelee saatavuuden mukaan.
Ravintola Bassin keittiömestari Jukka Arvela kertoo, että kalaruuat kiinnostavat kovasti lounastajia. Bassin lounaalla kalatarjonta vaihtelee saatavuuden mukaan.

Ravintolan sisustuksesta vastaavat Schauman Arkkitehdit yhdessä Bassin ravintoloitsijana toimivan Manu Eventsin toimitusjohtajan Santtu Kiilin ja ravintolatoimenjohtajan Kimmo Nurmen kanssa. Tilat omistaa Svenska Gården.

– Sisustukseen on haettu inspiraatiota talon historiasta. Esimerkiksi baarin lattia on alkuperäinen, salin lattioihin on haettu mallia vanhoista valokuvista ja sapluunojen avulla käsin maalatut seinäkuviot jäljittelevät talossa olleita vanhoja tapetteja. Ravintola ei ole kuitenkaan museo vaan moderni kalaravintola, sanoo Manu Eventsin viestintäjohtaja Heli Nieminen.

Kakkoskerroksen pääsalin lisäksi talon kolmannessa kerroksessa sijaitsee rennompi seurustelutila, yökerho Club Bassi. Raffi, tummanpuhuva tila on vastakohta alemman kerroksen valoisille ja huolitelluille ravintolasaleille. Perjantai- ja lauantai-iltaisin ullakkokerroksen lavan ottaa haltuun dj.

Jari Laurikko
Kala- ja äyriäisruokiin erikoistuneen ravintola Bassin linjana ei ole fine dining vaan ”fun dining”. Bassi tarjoaa iloista sosiaalista syömistä, jaettavia annoksia ja rentoa tunnelmaa. Lounaalla ja illalla tarjolla on muun muassa perinteinen toast skagen.
Kala- ja äyriäisruokiin erikoistuneen ravintola Bassin linjana ei ole fine dining vaan ”fun dining”. Bassi tarjoaa iloista sosiaalista syömistä, jaettavia annoksia ja rentoa tunnelmaa. Lounaalla ja illalla tarjolla on muun muassa perinteinen toast skagen.

Ravintola Bassi on avoinna kuutena päivänä viikossa lounaasta iltaan. Ravintolassa on yhteensä 200 asiakaspaikkaa, joista 72 pääsalissa. Lisäksi omalle porukalle voi varata kokous- ja lounastilat kabinetista.

Bassin keittiöstä vastaa helsinkiläisistä Demosta, Groteskista, Murusta ja Farangista sekä turkulaisesta Tintåsta tuttu keittiömestari Marko Jaakkola. Jaakkolan vierellä työskentelee keittiömestari Jukka Arvela. Ravintola Bassin ravintolapäällikkönä työskentelee Nina Saxholm, viineistä vastaa viinimestari Marjo Heinonen ja pääbaarimestari on Tanja Raunio. Kaikkiaan Bassi työllistää noin 25 henkilöä.

Manu Eventsin ydintiimi on tehnyt vuosien varrella useita matkoja, joilta on ammennettu inspiraatiota kalaravintolaan. Tavoitteena on ollut rentous ja mutkattomuus.

– Bassin linjana ei ole fine dining vaan ”fun dining”. Bassi tarjoaa iloista sosiaalista syömistä, jaettavia annoksia ja rentoa tunnelmaa, Nieminen sanoo.

Illalla Bassissa on tarjolla monipuolinen menu, josta löytyy kala-, äyriäis-, liha- ja kasvisruokia. Ruokalistan tähti on upea äyriäisvati. Muita erikoisuuksia ovat muun muassa savustetut katkaravut, sinisimpukat ja Bassin omatekoiset ranskalaiset, bouillabaisse-keitto ja puolikas hummeri lisukkein.

Jari Laurikko
Ravintola Bassin ravintoloitsijana toimivan Manu Eventsin viestintäjohtaja Heli Nieminen ja  tarjoilija Hilla Kortetjärvi esittelevät päivän lounastarjontaa.
Ravintola Bassin ravintoloitsijana toimivan Manu Eventsin viestintäjohtaja Heli Nieminen ja tarjoilija Hilla Kortetjärvi esittelevät päivän lounastarjontaa.

Lounas tarjoillaan pöytiin lautasannoksina, ja tarjolla on päivittäin useita eri vaihtoehtoja. Edullisimmat annokset ovat päivän kotiruoka ja kasvisannos. Lisäksi tarjolla on muun muassa päivän kala, salaattibowl, toast skagen ja kolmen ruokalajin lounasmenu.

– Kala kiinnostaa kovasti myös lounastajia. Lounaan kalatarjonta vaihtelee saatavuuden mukaan. Välillä on kotimaista kalaa, kuten Houtskarista ja Ahvenanmaalta pyydettyä villisiikaa ja toisinaan taas jotain eksoottisempaa, kuten meribassia, keittiömestari Jukka Arvela kertoo.

Testipäivänä tarjolla oli alkupalaksi ostereita, päivän kotiruoka-annoksessa oli lihapullat tomaattikastikkeella ja perunamuusia, päivän vegeannoksessa oli maa-artisokkarisottoa ja friteerattua selleriä, päivän kala-annoksesta löytyi kevyesti savustettua lohta ja lämmintä perunasalaattia. Lisäksi tarjolla oli bouillabaisse-keitto, toast skagen, salaattibowl paistetulla halloumilla sekä kolmen ruokalajin lounasmenu.

Vaikka lounasannoksia ei ole suunniteltu jaettavaksi, pöytäseurueemme päätti jakaa annokset ja näin jokainen pääsi maistelemaan vähän kaikkea. Se oli toimiva ratkaisu, sillä muuten olisi iskenyt annoskateus. Kaikki annokset olivat todella kauniita, ja yhtä hyvää ruokaa saa harvoin lounaalla.

Oma suosikkini oli päivän kala-annos. Yksinkertaisista raaka-aineista oli loihdittu todella raikas ja maistuva kokonaisuus. Kokonaisuuden kruunasi kahvi ja päivän jälkiruoka, vanilja-pannacotta ja omenaa.

Jari Laurikko
Ravintola Bassin lounas tarjoillaan pöytiin lautasannoksina, ja tarjolla on päivittäin useita eri vaihtoehtoja. Testipäivänä tarjolla oli muun muassa bouillabaisse-keittoa ja salaattibowl paistetulla halloumilla.
Ravintola Bassin lounas tarjoillaan pöytiin lautasannoksina, ja tarjolla on päivittäin useita eri vaihtoehtoja. Testipäivänä tarjolla oli muun muassa bouillabaisse-keittoa ja salaattibowl paistetulla halloumilla.

Juttusarjassa esitellään Turun lounaspaikkoja.

Lue myös:

Pubelina panostaa kotiruokaan

Sushia ja salaattia Aschanilla

Pehmeiden makujen persialainen lounasbuffet

Kahvilalounasta vanhassa apteekissa

Lounasta linnan sisäpihalla

”Kotiruokaa pienellä twistillä”

Aitoja makuja ja konstailematonta kotiruokaa

Tofuhampurilaista Tikitakissa

Café Art teki ruoasta uuden aluevaltauksen

Kolmen sisaruksen Lempilounas

Kärsämäessä lounastetaan romanialaisittain

Kesä on Mamin sesonkiaikaa

Virastotalo kätkee sisälleen 250-paikkaisen ravintolan

Komppelissa reiluja annoksia rennolla fiiliksellä

Kellariravintola viettää 30-vuotisjuhlavuotta

Vietnamilaisia makuja lounaalla

Keittolounas tropiikin siimeksessä

Pannukakku taipuu lounaaksi

Kotiruokaa linja-autoaseman kupeessa

Göranin lounaassa maistuu saaristo

Salaattiasema tarjoaa terveellistä ja täyttävää pikaruokaa

Upseerikerholla lounastavat muutkin kuin upseerit

Kotoisaa lounasta Pullapuodista

Pop up -lounasta Dominosta

Reilua kotiruokaa ja hyvää palvelua

Isältä tyttärelle

Lounashetki turkkilaisilla herkuilla

Gaggui Kaffelasta saa nyt lounasta

Pala saaristoa keskellä Turkua

Herkkuja ja herkullista lounasta

Ravintola Bassi

Läntinen Rantakatu 9, 2. krs.

Lisätiedot: www.bassi.fi, puh. 010 315 3008

Lounas arkisin klo 10.30–14. Useita lounasvaihtoehtoja, esim. päivän kotiruoka 10,40 euroa, päivän kala 18 euroa ja lounasmenu 29 euroa. Kaikki lounaat sisältävät salaattipöydän sekä kahvin/teen ja pienen makean jälkiruuan.

Kirjoita uusi viesti



Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Kokemus ei vastaa odotuksia
Oma kokemus oli surkea pettymys. Odotukset olivat korkealla ja ravintolan toimintaidea hieno. Valitettavasti sekä ruoka että palvelu olivat pettymyksiä. En palaa.
Kirjoita vastaus viestiin



Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
  • «
  • 1
  • /
  • 1
  • »