Paikalliset

Lasikuutiota tai wau-käärmeitä – arkkitehtikilpailun osallistujat esittävät näkemyksensä Turun ratapihasta

Kelpaisiko kolme käärmeen lailla luikertelevaa jättitaloa vai iso joukko lasikuutioita Turun ratapihalle? Pitäisikö kauan suunniteltu matkakeskus sijoittaa nykyisen rautatieaseman naapuriin? Entä olisiko ratapiha oiva paikka Turun uudelle musiikkitalolle ja Historian museolle?

Tällaisiin kysymyksiin on etsitty vastauksia Turun Ratapihan Kehitys Oy:n järjestämässä arkkitehtikisassa. Siihen osallistui viisi turkulaista ja helsinkiläistä arkkitehtitoimistoa: Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy, Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy, PES-Arkkitehdit Oy, Schauman Arkkitehdit Oy ja Schauman & Nordgren Architects Oy yhdessä sekä Sigge Arkkitehdit Oy.

Kultakin tilattiin yksi suunnitelma. Ne kulkevat lähiviikot koodinimillä. Vielä ei paljasteta, kuka on minkäkin ehdotuksen takana. Voittaja ratkaistaan lokakuussa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kaikissa suunnitelmissa kulkee kevyen liikenteen siltayhteys Ratapihankadulta tulevan elämyskeskuksen alueelle. Yksityisautoilu tapahtuu Köydenpunojankadun puolelta. Julkisen liikenteen pääväylä on Ratapihankatu.

Ahtojää kuvattuna Köydenpunojankadun suunnasta.
Ahtojää kuvattuna Köydenpunojankadun suunnasta.

1. AHTOJÄÄ

Suunnitelma perustuu erillisiin, hajautettuihin taloihin, joiden julkisivua hallitsee lasi. Nykyisen rautatieaseman vierestä alkava kulkusilta jatkuu Kansalaistorina ja jakaa alueen kahtia aina Köydenpunojankadulle saakka. Länsipuolelle jää monitoimiareena kattopuistoineen, itäpuolelle nykyinen veturitalli.

Alueelle on sijoitettu 11 asuintaloa, jotka ovat 8–17-kerroksisia. Radan varren toimistoilla kerrosluku 5–12. Monitoimiareenan kupeeseen on piirretty 16-kerroksinen hotelli.

Köydenpunojankadun varrelle on merkitty 1 850-neliöinen sali Turun filharmonista orkesteria varten. Kerrosta ylempänä olisi tilaa Historian museolle. Kansalaistorilta löytyy sataneliöinen kappeli.

Alueelle ajetaan Köydenpunojankadun nykyisten kerrostalojen vierestä niin, että parkkipaikat ovat maan tasossa kannen alla.

Kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen: "Tässä on eniten erillisiksi hahmottuvia rakennuksia. Suunnitelma pyrkii tällä keinolla sopeutumaan kaupungin muuhun mittakaavaan."

Citta muuttaisi tällä tavoin Ratapihankadun maisemaa.
Citta muuttaisi tällä tavoin Ratapihankadun maisemaa.

2. CITTA

Nykyisen rautatieaseman itäpuolelle on piirretty 12-kerroksinen matkakeskus. Rautatieasema muuttuu linja-autoasemaksi. Matkakeskuksen jatkeeksi suunnitellaan Ratapihankadun varrelle 6–7-kerroksisia toimisto- ja asuintaloja.

Matkakeskuksen vierestä kulkee siltayhteys radan yli. Sen jälkeen alueen länsiosaan sijoittuu monitoimiareena, jonka ympärille muodostuu eräänlainen suurkortteli urheilu- ja toimistotiloineen. Kortteliin mahtuu 28-kerroksinen hotelli. Monitoimiareenan ja Logomon väliin radan varteen suunnitellaan näyttelytilaa ja esiintymissalia.

Resiinaraitin lähellä on 4–9-kerroksisia asuintaloja. Köydenpunojankadun varrelle on merkitty 5–11-kerroksisia asuntoja ja toimistoja.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Veturitalliin on ideoitu Food Garden. Sen edustalla on baari.

Pysäköintipaikat ovat maan tasolla pysäköintikannen alla tai sitten rakennusten alla.

Hintsanen: "Tämä perustuu suurkortteliajatukseen. Asuminen ja muut toiminnot on jaettu omiin erillisiin kokonaisuuksiinsa."

Engelin elämyskorttelit nivoutuisi tällä tavoin Turun keskustaan.
Engelin elämyskorttelit nivoutuisi tällä tavoin Turun keskustaan.

3. ENGELIN ELÄMYSKORTTELIT

Monitoimiareena jää alueen halkaisevan kevyen liikenteen väylän länsipuolelle. Siitä länteen päin sijaitsee yhdeksän talon asuinkortteli. Kahdeksankerroksisten talojen kumppanina on yksi 18-kerroksinen.

Veturitallista tehdään Historian museo niin, että kaarevaa rakennusta jatketaan ympyrän muotoiseksi. Veturitallia kiertää kahdeksan 6–16-kerroksisen rakennuksen kehä. Yksi noista taloista on Turun uusi musiikkitalo.

Ratapihankadun varrelle on piirretty neljä toimitila- ja liikerakennusta. Itse Ratapihankatu on johdettu Rautatieaseman kohdalla maan alle niin, että aseman eteen muodostuu iso aukio.

Hotelli on 16-kerroksinen. Se tulee Köydenpunojankadun varteen. Naapuriin sijoittuu kappeli.

Alueen toimistot ovat lasisia, asuintalot lähinnä betonisia.

Hintsanen: "Monitoimiareena vaikuttaa tässä kaikkein eniten kaupunkikuvaan. Veturitallille on tehty isoja eleitä. Logomo-yhteyksiin on panostettu."

Luoto Ratapihankadun suunnasta.
Luoto Ratapihankadun suunnasta.

4. LUOTO

Aura Gardens -nimisen monitoimiareenan pääaukio sijoittuu Köydenpunojankadun puolelle. Areenan katosta tulee talvipuutarha. Sen kupeeseen sopii vesiallas, joka tekee maisemasta saaristomaisen. Monitoimiareenan ympärille muodostuu kehä, josta löytyy ravintola, hotelli ja liikuntapalveluja. Harjoitusjäät rakennetaan kahteen kerrokseen.

Veturitalleista tehdään elämyskeskus. Sen eteläpuolelle eli radan varrelle sijoittuu esiintymissali ja näyttelytilaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Suunnitelma sisältää kymmenen asuinkerrostaloa, joissa on korkeutta 10–18 kerrosta. Viisi taloista sijoittuu Resiinaraitin ja viisi Köydenpunojankadun varteen. Ratapihankadun varrelle tulee toimistoja.

Julkisten tilojen pysäköinti viedään kellariin. Asuintalojen luona parkkeerataan maan tasoon.

Hintsanen: "Konsepti huipentuu kattopuistomaisemaan. Monitoimiareenan roolia on vahvistettu liittämällä siihen tosi paljon toimintoja. Ainoa, jossa hotelli ei ole tornimainen."

Takes Two To Tango luikertelee näin Turun keskustan suunnasta.
Takes Two To Tango luikertelee näin Turun keskustan suunnasta.

5. TAKES TWO TO TANGO

Nykyisten veturitallien ja tulevan monitoimiareenan ympärille syntyy kaksi käärmemäistä rakennuskompleksia. Kolmas käärme luikertelee Ratapihankadun kupeesta radan yli niin, että sen toiseen päähän sijoitetaan musiikkitalo.

Länsipuolinen, punertava käärme sisältää asuntoja ja toimistoja, ja se kohoaa kahdeksasta kerroksesta 15:een. Päähän on piirretty 32-kerroksinen hotelli.

Itäpuolisesta, sinertävästä käärmeestä löytyy liikuntakeskus, asuntoja, liiketiloja ja kauppa. 6–13-kerroksisen kompleksin päässä kohoaa 17-kerroksinen asuintalo.

Uusi monitoimiareena painetaan maan alle. Päälle jää puisto. Veturipuistoon sijoittuu kappeli ja näyttelytilaa.

Käärmeiden alle sijoittuviin pysäköintitiloihin kaasutellaan Köydenpunojankadun suunnasta. Reitistö sisältää maanalaisen liikenneympyrän.

Hintsanen: "Pyrkimystä wau-arkkitehtuuriin. Synnyttää mielikuvan vielä isommasta hankkeesta. Jättää paljon puisto- ja viheralueita."


Tausta

Turun, VR:n ja kehitysyhtiön hanke

Turku, VR-Yhtymä sekä CS Holding 58 Oy (myöh. Turun Ratapihan Kehitys Oy, TRK) solmivat loppuvuodesta 2017 kumppanuussopimuksen Turun ratapiha-alueelle suunniteltavasta elämyskeskuksesta ja asuinalueesta. Tuolloin puhuttiin 477 miljoonan euron investoinnista, joka loisi alueelle 790 työpaikkaa. TRK:n takaa löytyvät kiinteistökehittäjä Ilkka Kilpimaa, jääkiekkovaikuttajat Timo Everi ja Saku Koivu sekä peliyhtiö Supercellin perustajat Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja.

Turun kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi huhtikuussa 2018 asemakaavaluonnoksen, johon on merkitty kerrostalojen rakentamista 1 500 asukkaan tarpeisiin, 10 000 asukkaan monitoimiareena, perhematkailua palveleva elämyskeskus, liikuntatiloja, varastoja ja hotelli.

Asemakaavaluonnosta seurasi arkkitehtikilpailu, joka alkoi toukokuussa ja umpeutui perjantaina 14. syyskuuta. Viidelle arkkitehtitoimistolle suunnatun kilpailun tilaaja on TRK. Käytännössä kisan on toteuttanut hankekehittäjä GSP Group Oy.

Suunnitelmien pitää sisältää 10 000 hengen monitoimiareenan kaksine harjoitusjäineen, 70 000 kerrosneliön verran asumista, hotellin, elämyskeskuksen, liikuntatiloja, liike- ja toimitiloja, 1 400–1 500 autopaikkaa ja kokoontumistiloja.

Jokaiselle kutsutulle suunnittelutoimistolle maksetaan osallistumispalkkiona 20 000 euroa. Palkintolautakuntaan kuuluu sekä järjestäjien että Turun kaupungin nimeämiä edustajia. Lautakuntaa johtaa Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Kattelus (kok).

Kilpailuehdotukset ovat yleisön nähtävillä sunnuntaina 16.9. Turun kaupungintalolla (Aurakatu 2) kello 12–15. Maanantaista alkaen ne ovat kolmen viikon aikana esillä Vierailukeskus Joessa ja Logomossa.

Palkintolautakunta valitsee kilpailun voittajan lokakuussa. Ensisijaisena tavoitteena on solmia TRK:n ja voittajan välille suunnittelua koskeva sopimus. TRK:n ei kuitenkaan ole pakko solmia sopimusta kenenkään kanssa.

Arkkitehtisuunnittelun jälkeen vuorossa on asemakaavaesitys, joka on määrä viedä Turun valtuustoon vuoden 2019 loppuun mennessä.

Alue aiotaan toteuttaa 2020-luvun mittaan.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (29)

Vanhimmat ensin
Vastaa
Neljä
Suosikkini
On nro 4 Luoto.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Kaustin
Takes Two To Tango
Akustisesti huippuluokkaa ja sosiaalitiloiltaan nykyaikainen Musiikkitalo on joka esityksessä, vaikkakin Luodossa hieman epäselvästi. Tango on upea!

"Kolmas käärme luikertelee Ratapihankadun kupeesta radan yli niin, että sen toiseen päähän sijoitetaan musiikkitalo." TFO ja turkulaiset ovat säällisen tilansa ansainneet.

Nykyinen musiikkilato ympäryskiinteistöineen myytäneen uuden Musiikkitalon pesämunaksi ja toimii ennen uuden valmistumista väistötilana, minkä jälkeen uusi omistaja voi sen remontoida kaavalla rajoitettavaan käyttötarkoitukseen.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Rajanveto
Vast: Suosikkini
Ja uusi musiikkitalo tehtäisiin vasta yksityisen osan valmistuttua, ettei mene rahat sekaisin.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Göran
Vast: Suosikkini
Huonoin vaihtoehto olisi Luoto. Joko Ahtojää tai Engelin elämyspuisto, tai niiden yhteensovittaminen olisi paras ratkaisu.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Ykxi ikänsä ihmetellyt
Turkkuse...täll puoll jokke
Visioita uudesta Turusta jota emme koskaan tule näkemään, siitä pitää huolen kaupungin yhteistuumainen valtuusto!
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
piiu
Vast: Turkkuse...täll puoll jokke
Viimeistään tämä kaiken vastustaja Meidän Turku,joka ei vähimmässäkään määrin ole minun Turkuni, saa turhanaikaisilla valituksillaan tämän hankkeen vuosikausiksi jäihin.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Dresden
Aikuisten värityskirja
Epäillä sopii koko hanketta. Ns. elämyspuisto ja jäähalli toimivat tässä täkyinä, joilla saadaan alue kaavoitettua nopeasti täyteen asuintaloja. Rakennuttajana toimivat tietysti ideamiesten lähipiiri. Elämyspuiston kävijämäärätäodotukset ovat suoraan Elon Muskin kynästä: 5 miljoona kävijää vuodessa! Halloota, kaikki suomalaiset käyvät kerran Turun ratapihalla, joka vuosi.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Hohhoijjaa
Vast: Aikuisten värityskirja
En tiedä vitsailetko vai oletko noin tietämätön, mutta uudeksi kävijäksi lasketaan kun käy paikalla monta kertaa. Täten kaikkien suomalaisten ei tarvitse käydä paikalla. Lisänä toki myös turistit.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Lasi puoliksi tyhjä
Vast: Aikuisten värityskirja
Mitään ei saisi kukaan koskaan tehdä saatika hyötyä mistään. Tämänkaltainen vastenmielinen asenne aiheuttaa lähinnä sääliä ja myötähäpeää.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Meillä on jo seikkailupuisto
Vast: Aikuisten värityskirja
"Dresden", juuri niin! Sellaista myyntiä on tapahtunut Helsingissäkin. Ei uuden rakentamisessa sinänsä mitään vikaa ole, mutta suuruudenhullut suunnitelmat ja järjettömien kävijämäärien ennustelu osoittavat epäluotettavuutta kaikessa muussakin. Onneksi alue ei sijaitse omilla kulmilla näkymiä pilaamassa.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Isomara
Ehdottomasti
Numero 4 Luoto.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Lisää