USA:n entiset kongressiedustajat Turkuun vaalitunnelmissa

Jori Liimatainen
Tilaisuudet pidetään yliopiston tiloissa.
Tilaisuudet pidetään yliopiston tiloissa.

Yhdysvaltain kongressin niin sanottuja välivaaleja pohjustetaan Turussa yleisöluennolla, jossa aihepiiristä ovat kertomassa entiset kongressiedustajat, republikaani Tom Davis ja demokraatti Martin Frost. Tilaisuuden järjestää Turun yliopiston Pohjois-Amerikan tutkimuksen John Morton -keskus, ja sitä tukee Yhdysvaltain Suomen suurlähetystö.

Davis on Virginian ja Frost Teksasin entinen edustaja. Keskusteluun nousevat muun muassa kysymykset, millä tavoin rotusyrjintä ja poliittinen murros vaikuttavat vaalien tuloksiin, miksi Yhdysvaltain äänestäjät siirtyvät keskeltä marginaaleihin ja miten raha vaikuttaa Yhdysvaltojen politiikkaan.

Alustusten jälkeen yleisöllä on mahdollisuus keskusteluun.. Tilaisuus on kokonaan englanninkielinen.

Kaikille avoin luento on keskiviikkona 29. elokuuta kello 14 Educarium-rakennuksen luentosalissa Edu2, osoitteessa Assistentinkatu 5.

Davis ja Frost julkaisivat vuonna 2014 teoksen The Partisan Divide: Congress in Crisis, joka pureutuu Yhdysvaltojen poliittisen järjestelmän, erityisesti kongressin, rakenteellisiin ongelmiin. Davisin ja Frostin mukaan rakenteelliset ongelmat johtavat muun muassa lainsäädäntötyön jumiutumiseen.