Rivitalo tuhoutui tulipalossa Kemiönsaaressa – lähialueen asukkaita evakuoitiin sakean savun vuoksi

Kirsi Kanerva
Palo aiheutti runsaasti savua.
Palo aiheutti runsaasti savua.

Kemiönsaaressa Teollisuustiellä paloi neljän huoneiston rivitalo. Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Mika Kontio kertoi aiemmin sammutustöiden keskeltä, että rivitalo on tuhoutumassa palossa täysin. Kun pelastuslaitos saapui paikalle, palo oli levinnyt rakennuksen yläpohjaan koko rivitalon pituudelta.

– Tänne muodostui palosta erittäin runsas ja sakea savu, joka painui suoraan asutukseen. Lähirivitalojen päälle sekä läheiseen terveyskeskukseen ja vanhainkotiin, Kontio kertoo.

Hänen mukaansa pelastusoperaation suurin painopiste oli alkuvaiheessa lähialueen evakuoinnissa. Evakuoinnissa auttoivat Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, ensihoitoyksiköt ja poliisi. Palaneesta talosta evakuoitiin neljä ihmistä. Pelastuslaitoksen tietojen mukaan rivitalossa ei ollut enempää ihmisiä. Muut asukkaat on Kontion mukaan tavoitettu.

Myös palavan talon vieressä olevasta rivitalosta evakuoitiin neljä ihmistä. Kaikki evakuoidut on viety koulukeskukseen, jonne on ohjattu myös muita lähitalojen asukkaita. Terveyskeskusta ja vanhainkotia ei tarvinnut lopulta tyhjentää.

Pelastuslaitoksen mukaan lähialueen ihmiset voivat jo palata kotiin ja kytkeä ilmanvaihdon päälle. Pelastuslaitos jatkaa jälkiraivausta. Palopaikalla jatketaan vartiointia läpi yön.

Palo sai alkunsa yhden asunnon keittiöstä. Kontio kertoo, että syttymissyytä selvitetään huomenna poliisin ja pelastuslaitoksen yhteistyönä.

Ilmoitus palosta saatiin kello 19.24.