Lounaspaikka: Kellariravintola viettää 30-vuotisjuhlavuotta

Joka torstai on hernekeittopäivä ja jälkiruuaksi itse tehtyjä lettuja mansikkahillolla ja kermavaahdolla. Tästä perinteestä ei Kellariravintolassa tingitä.

Lydia Toivanen
Kokki Janne Lehto paistaa torstain kunniaksi lettuja.
Kokki Janne Lehto paistaa torstain kunniaksi lettuja.

– Ja on meille sanottu, että täällä tarjotaan kaupungin parasta hernekeittoa. Teemme sen alusta asti itse, Kellariravintolan ravintolapäällikkö Johanna Hietamäki sanoo.

Myös haastattelupäivä on torstai ja perinteisen hernekeiton lisäksi tarjolla on sattumalta toistakin ravintolan lounassuosikkia, Lindströmin pihvejä.

– Tai meillä ne ovat oikeastaan Lönnströmin pihvejä, koska kokkimme on nimeltään Mikko Lönnström, Hietamäki nauraa.

Lydia Toivanen
Lounaalla luotetaan kotiruokaan.
Lounaalla luotetaan kotiruokaan.

Linnankadulla sijaitseva Kellariravintola viettää tänä vuonna juhlavuotta, sillä se on perustettu vuonna 1988. 30-vuotisen taipaleensa aikana ravintoloitsijat ovat vaihtuneet pariin kertaan, mutta vuodesta 2001 ravintola on kuulunut Kansallisen Kirjakaupan konserniin. Kansallinen Kirjakauppa toimiikin samassa rakennuksessa ravintolan kanssa.

Itse asiassa tilat, joissa Kellariravintola toimii, ovat aikoineen olleet kirjakaupan varastotiloja. Rakennus on rakennettu jo vuonna 1887.

Kellariravintola sijaitsee nimensä mukaan kellarissa, ja ravintola on sisustettu tunnelmallisen modernisti. Jotain viitteitä historiaan rakennuksesta kuitenkin löytyy.

– Tilassa on aikoinaan toiminut muun muassa Wegeliuksen rohdoskauppa. Ravintolan kabinetin katot ovat peltiä siksi, että rohdoskaupan höyryt eivät olisi siirtyneet yläkerroksiin, Hietamäki kertoo.

Lydia Toivanen
Lettuja tarjolla.
Lettuja tarjolla.

Hietamäen mukaan Kellariravintolassa käy lounastamassa monenlaiset ihmiset.

– Meille tullaan niin huomioliiveissä kuin puvuissakin, hän kuvaa.

Asiakaspaikkoja ravintolassa on 140. Lounassalien lisäksi tilasta löytyy pienempiä kabinetteja. Niitä voi varata yksityiskäyttöön, mutta myös lounaalla ne ovat avoinna.

– Meillä käy esimerkiksi ryhmiä lounastamassa aina kerran kuukaudessa ja he käyttävät kabinetteja, Hietamäki kertoo.

Kesäaikaan lounastamassa käy työssäkäyvien lisäksi erityisesti turisteja. Kesä näkyy ravintolassa muutenkin.

– Salaatteja menee selvästi enemmän kuin talvella, Hietamäki sanoo.

Lounaalla Kellariravintolassa luotetaan perinteiseen kotiruokaan. Lounasbuffetissa on tarjolla päivittäin keittoa, salaattipöytä sekä kahta tai kolmea pääruokaa.

– Jos tarjolla ei ole kasvisruokaa, niin sitä saa aina keittiöstä pyytämällä. Muutenkin erikoisruokavaliot voidaan huomioida ja tehdä ruuat erikseen keittiöstä, Hietamäki sanoo.

Haastattelupäivänä ravintolassa on hernekeiton ja Lindströmin pihvien lisäksi pääruokana tarjolla broilerfilettä valkosipulikastikkeella ja riisillä. Salaattipöytä on runsas ja tarjolla on erikoisuuksiakin, kuten useammassa pöydässä keskustelua herättäviä minikokoisia kirsikkatomaatteja muistuttavia palleroita.

– Ne ovat makeita pisarachilipaprikoita, ensimmäistä kertaa meillä kokeilussa, mutta aika hyviä, Hietamäki hymyilee.

Juttusarjassa esitellään Turun lounaspaikkoja.

Lue myös:

Vietnamilaisia makuja lounaalla

Keittolounas tropiikin siimeksessä

Pannukakku taipuu lounaaksi

Kotiruokaa linja-autoaseman kupeessa

Göranin lounaassa maistuu saaristo

Salaattiasema tarjoaa terveellistä ja täyttävää pikaruokaa

Upseerikerholla lounastavat muutkin kuin upseerit

Kotoisaa lounasta Pullapuodista

Pop up -lounasta Dominosta

Reilua kotiruokaa ja hyvää palvelua

Isältä tyttärelle

Lounashetki turkkilaisilla herkuilla

Gaggui Kaffelasta saa nyt lounasta

Pala saaristoa keskellä Turkua

Herkkuja ja herkullista lounasta

"Meille tullaan niin huomioliiveissä kuin puvuissakin."

Kellariravintola

Linnankatu 16.

Lounas ma–pe 11–14.30.

Lounasbuffet 10,40 euroa, keitto ja salaattilounas 8,70 euroa.

Kesällä ravintola on remontin vuoksi suljettuna kaksi viikkoa juhannuksesta.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (2)

Vastaa
Pilkunviilaaja
Räiskäleiksi niitä sanotaan
Kuvassa on räiskäleitä. Letut on pieniä pyöreitä ja ne tehdään lettupannulla, jossa on kolot.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Pasi L
Vast: Räiskäleiksi niitä sanotaan
Jos pilkunviilausta halutaan, niin räiskäle käännetään heittämällä, muut miten halutaan, lopputulos riippuu taikinasta ja pannusta.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
  • «
  • 1
  • /
  • 1
  • »