Paikalliset

Kaupunki ja talkoolaiset pitävät Turun siistinä vappuna

Jori Liimatainen
Vapun juhlintaa Vartiovuoren puistossa Turussa vuonna 2016.
Vapun juhlintaa Vartiovuoren puistossa Turussa vuonna 2016.

Turku pyritään pitämään siistinä myös vappuna. Turun keskustaan tuodaan vapuksi roska-astioita ja bajamajoja juhlijoiden käyttöön. Lisäksi useat eri toimijat järjestävät vapun tienoilla talkoita siistimmän kaupungin hyväksi.

Vartiovuoren ja keskustan alueelle sijoitettavat roska-astiat ja bajamajat tuodaan paikoilleen vappuaattona. Roskikset ja vessat tyhjennetään vappupäivän aamuna ja kuljetetaan pois 2. toukokuuta. Lisäksi katuja puhdistetaan harjakoneella ydinkeskustan alueella vapunaattona ja vapunpäivänä. Vapunpäivänä siivotaan myös Rautatientori, Puolalanpuisto, Kaupungintalon puistikko, Runeberginpuisto, Vartiovuori, Samppalinna, Olavin-, Lönnrotin-, Brahen-, Porthanin- ja Tuomiokirkonpuisto sekä Aurajoen rannat välillä Tuomiokirkkosilta – Forum Marinum/Merimiehenkatu.

Vappua edeltävänä viikonloppuna Turun seudun geokätköilijät järjestävät siivoustalkoot Majakkarannassa ja Telakkarannassa. Siivoustalkoihin osallistuvat myös korkeakouluopiskelijat, jotka siivoavat Siistivappu -projektin nimissä vapunpäivänä Vartiovuorenpuistossa kukin tunnin ajan. Mukana ovat Turun korkeakoulujen lisäksi Lounais-Suomen jätehuolto, Suomen luonnonsuojeluliitto ja Turun kaupunki.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Itämerihaaste, Pidä Saaristo Siistinä ry, Lounais-Suomen jätehuolto ja Turun kaupunki osallistuvat yhdessä siivoustalkoisiin järjestämällä 3. toukokuuta Puhtaat rannat -siivoustempauksen osana Siisti Biitsi -viikkoa. Aloituspaikka on Kirjastosilta. Myös Ely-keskus talkoilee Aurajoen rantoja siistien.

Siisti Biitsi -siivoustalkoot jatkuvat Ruissalon Kansanpuistossa 5. toukokuuta Pidä Saaristo Siistinä ry:n, Ruisrockin ja Lähitapiolan järjestämänä.

Sekä geokätköilijöiden talkoot että Siisti Biitsi -siivoustalkoot ovat kaikille avoimia eikä etukäteen ilmoittautumista tarvita.

Turun kaupungin kaupunkiympäristötoimiala toivoo kaikkien vapun juhlijoiden käyttävän roskiksia tai vievän roskat mennessään, jotta kaupunki näyttää kauniilta myös juhlien jälkeen.