Reilua kotiruokaa ja hyvää palvelua

– Haluamme lounaallakin palvella asiakkaita. Jos asiakkaalta on esimerkiksi vesi loppunut, niin viemme sitä hänelle, että lounaalla saa istua rauhassa ja nauttia. Monessa lounaspaikassa kun ei oikein ole mitään palvelua, yksi ravintola Pikku-Torren yrittäjistä, Ingela Lindholm sanoo.

Riitta Salmi
Ingela Lindholm ja Youssef Baqous  ovat tavanneet Pikku-Torressa ja ovat nykyään pari.
Ingela Lindholm ja Youssef Baqous ovat tavanneet Pikku-Torressa ja ovat nykyään pari.

Hyvä palvelu ja iloinen ilmapiiri onkin Ingela Lindholmin mukaan yksi Pikku-Torren valteista kovassa lounaspaikkakilpailussa. Toinen on se, että Pikku-Torressa on tarjottu lounasta jo lähes 20 vuoden ajan, niinpä sille on ehtinyt muodostua jo vakiintunutta asiakaskuntaa.

– On sellaisia asiakkaita, jotka ovat käyneet täällä sen kaksikymmentä vuotta. Ja heitä pitää kiittää siitä, että ovat käyneet, toinen yrittäjistä, Youssef Baqous sanoo.

Baquous on itse ollut Pikku-Torressa töissä vuodesta 1992 saakka, jolloin hän tuli paikkaan harjoittelijaksi. Itse asiassa paikka ei ihan aluksi ollut nimeltään Pikku-Torre. Vuonna 1990 paikalle perustettiin Pihviravintola Torre ja kun Torre siirtyi torin laidalle, tälle paikalle jäi Pikku-Torre. Paikka ehti olla myös Oliivi nimeltään hetken aikaa 2000-luvun alussa.

Riitta Salmi
Lounaalla on kaksi pääruokavaihtoehtoa lisukkeineen sekä salaattipöytä ja jälkiruoka.
Lounaalla on kaksi pääruokavaihtoehtoa lisukkeineen sekä salaattipöytä ja jälkiruoka.

Lindholm taas on tullut ravintolaan tarjoilijaksi vuonna 1995. Lindholm ja Baqous ovat alun perin tavanneet Pikku-Torressa ja ovat nykyään pari. Heidän lisäkseen kolmantena yrittäjänä Pikku-Torressa toimii Baqous'n veli Khalid Baqous.

– Youssef aloitti tässä yrittäjänä vuonna 2014 ja kun Timo Kauppinen myi nyt vuoden vaihteessa oman osuutensa yrityksestä, minä ostin sen yhdessä Youssefin ja Khalidin kanssa, Lindholm kertoo.

Lounasruualla Pikku-Torressa luotetaan konstailemattomaan kotiruokaan.

– Lounaalla halutaan syödä perusruokaa, joka on tuttua ja turvallista, Lindholm toteaa.

Suosituiksi lounasruuiksi yrittäjät mainitsevat muun muassa lasagnen, leikkeleet, ribsit ja lihapullat sekä muusin.

Lounaan kotiruokabuffetissa on päivittäin kaksi pääruokavaihtoehtoa lisukkeineen sekä salaattipöytä ja jälkiruoka.

Haastattelupäivänä pääruokana buffetista löytyi kreikkalaista lammaspataa ja texmex tortilloja sekä kermaperunoita ja uunijuureksia. Lammas oli suussasulavan mureaa ja sitä terävöitti päälle ripoteltu feta. Kanatortillat olivat sopivan mausteisia ja salaattipöytä monipuolinen.

Yrittäjät kertovat, että ruokavalikoima halutaan pitää laajana ja monipuolisena niin lounaalla kuin a la carte -listallakin. Niinpä lounaalla kahden pääruokavaihtoehdon lisäksi valittavana on myös keitto- tai salaattilounas tai ne yhdistettynä, sekä tilattavissa lounasannoksina myös päivän leike, päivän kala, päivän pihvi ja päivän kasvisruoka.

Lisäksi erikoisruokavaliot huomioidaan pyydettäsessä.

– Ja listaltakin voi ruokia tilata lounasaikaankin, Lindholm sanoo.

Juttusarjassa esitellään Turun lounaspaikkoja.

"Lounaalla halutaan syödä perusruokaa, joka on tuttua ja turvallista."

Ingela Lindholm

Ravintola Pikku-Torre

Yliopistonkatu 30, Turku.

Lounas ma–pe kello 11–14.30.

Kotiruokabuffet 10,40 euroa, keitto tai salaattipöytä 7,90 euroa, tilatut lounasannokset 11,50–13,30 euroa.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (2)

Vastaa
Hygieniapassi
Ruoat suojaan
Toivottavasti nuo kuvan kaksi ruoka-astiaa eivät käytännössä ole noin avoimena kaikkien yskittävinä.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
ruokaileva.
kallista.
mistä johtuu,ruoka aineet on halvempia,palkka on alhaisempi mutta ravintolaruoka on suomessa kalliimpaa kuin ruotsissa.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
  • «
  • 1
  • /
  • 1
  • »