Paikalliset

Seitsemän turkulaisravintolaa pääsi Suomen 50 parasta ravintolaa -listalle

Mikael Rydenfelt
Ravintola Kaskis sijoittui kuudenneksi valtakunnallisessa ravintolaäänestyksessä.
Ravintola Kaskis sijoittui kuudenneksi valtakunnallisessa ravintolaäänestyksessä.

Suomen 50 parasta ravintolaa -listaus julkistettiin kuuden vuoden tauon jälkeen. Listalle pääsi seitsemän turkulaisravintolaa. Ylimmän sijoituksen saavutti Kaskis, joka oli listan kuudes. Muut listatut olivat Mami (15), Tintå (27), Kakolanruusu (33), Ludu (37), Kuori (40) ja Storage (45).

Listaykköseksi valittiin helsinkiläinen Ravintola Grön.

Suomen 50 parasta ravintolaa 2018 perustuu ammattilaisten valtakunnalliseen äänestykseen. Näkemyksensä ovat antaneet ravintoloitsijat, keittiömestarit, salipuolen johtotehtävissä toimivat, alkoholiala sekä muun muassa ravintola- ja ruokakirjoittamisen ammattilaiset.

– 50 parhaan ravintolan listalla on monia uusia ravintoloita. Äänestyksen tulokset kertovat, että suomalaisessa ravintolaelämässä ja gastronomiassa tapahtuu todella paljon uutta. Innovatiivista jälkeä syntyy sekä Helsingissä että pääkaupunkiseudun ulkopuolella, mitä alan ammattilaiset myös arvostavat, valottaa Viisi Tähteä -verkkomedian päätoimittaja Eeropekka Rislakki.

Listan ja äänestyksen toteutti horeca-alojen media Viisi Tähteä yhdessä Food Camp Finlandin ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Julkistaminen tapahtui Helsingissä Ravintola Teatterissa.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (20)

Vanhimmat ensin
Vastaa
Keijo
Mitä järkeä vertailla
Mitä järkeä vertailla ravintoloita, kun ruokalista vaihtuu niin usein?
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Kuli Naristi
Vast: Mitä järkeä vertailla
Juuri siksi. Kuka viitsii käydä ravintolassa, jossa leipiintynyt kokki paistaa sitä samaa vanhaa kengänpohjaa päivästä toiseen, viikosta toiseen, vuodesta toiseen... Sitten se kengänpohja tarjoillaan ranskalaisten ja ruskean (pussi)kastikkeen kanssa. Osaako se kokki edes mitään muuta?

Menen paljon mieluummin sellaiseen ravintolaan jossa ruokalista vaihtuu vähintään muutaman kuukauden välein. Siitä näkee kokin kyvyt, taidon uusiutua ja käsitellä kaikenlaisia, erityisesti sesongin raaka-aineita.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Ex-Turkulainen
Kuka maksoi kenelle?
Mielenkiintoista. Edelleen Turun ravintoloissa sillointällöin syömässä käyvänä tunnistin listalta kolme ensimmäistä. Missään en ole käynyt, ehkäpä makuni on liian rahvaanomainen. Mamista olen ystäviltä kuullut positiivisia kommentteja mutta ruokalista ei ole minun makuuni. Mihin unohtui esimerkiksi Pippurimylly (suosikkejani), joka tavallisten ravintola-asiakkaiden äänestyksessä oli juuri suosituin?

Lieneekö selityksenä uutisen lopun kappale, jossa listan toteuttajien joukossa epämääräisesti mainitaan "yhteistyökumppanit"? Pitikö mahdollisesta listalle pääsystä maksaa jollekin?
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Nykyinen turkulainen
Vast: Kuka maksoi kenelle?
Eikö ole vain hienoa, että uudemmat ravintolat pääsevät listalle? Tiedän kaikki mainitut ravintolat ja voin vain hehkuttaa Kaskista ja Tintåa. Ensi viikolla olen menossa Kuoreen. Olen kuullut kehuja myös muista jutussa mainituista ravintoloista, mutta en ole vielä itse päässyt testaamaan.
Riippuu varmaan monista seikoista, minkä ravintolan ”tavalliset ravintola-asiakkaat”, kuten meitä nimitit, valitsisivat lempparikseen. Minä äänestäisin Kaskista ja uskon, että moni tuttunikin. Pidän myös monesta muusta, esimerkiksi kiinalaisesta Yangtsesta ja intialaisesta Delhi Darbarista. Riippuu tietysti, minkälaisia ravintoloita, etsitään.
En usko, että olisi mitään syytä epäillä listausta. Kaikki listalle päässeet ovat tunnettuja hienoja turkulaisia ravintoloita. Hyvä Turku!
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
kokeile muitakin
Vast: Kuka maksoi kenelle?
Kannattaisiko vaikka kokeilla muitakin kuin niitä samoja vanhoja paikkoja niin ehkä ymmärtäisit niiden eron perus vanhantyyliseen ruokaravintolaan. Hinnathan noissa on kovia, mut niin on ruokakin viimeiseen asti mietitty, sekä palvelu.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
kullekin tyylinsä
Vast: Kuka maksoi kenelle?
Kokeile muitakin: mieheni ja minä viihdytään kotona. Tehdään yhdessä ihan simppeliä ruokaa, eikä tunneta yhtään mitään kiinnostusta mennä syömään johonkin top5 ravintolaan, vain sen top-statuksen takia.

Käytiin yhdessä ravintolassa roimasti listan ulkopuolelta ja sielläkin maksoi aika paljon. Viimeisessä virkkeessä sanoit sen yhden seikan - kalliin hinnan - joka pitää meidät poissa ravintoloista. Se, ja ryysis. Emme ole valmiita varaamaan pöytää paikassa jossa kahden ruoka maksaa yli 100 euroa, kun murto-osalla tuosta saa käytyä kaupassa. Emme koe sitä rahan kuluttamista niin tärkeänä kulttuurikokemuksena.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Ippe
Kadunmiehen näkemys
No joo, makuasioita.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
juutas
Vast: Kuka maksoi kenelle?
Siis valinnan suorittaa alan ammattilaiset ja järjestäjänä ala itse, eli vähän kuin oscaritkin, jossa ala valitsee itse parhaansa ja kaikki ovat onnesta lääpällään. Se, kuka maksoi ja kenelle on lopunviimein aika irrelevanttia. Koska helsingissä on alan väkeä eniten, niin helsinki tulee nämä aina voittamaan.

Kyllä listan ravintoloista ne, missä itse olen käynyt, ovat laadukkaita paikkoja, mutta toisaalta omatkin suosikit ovat listan ulkopuolisia, varmaan juuri siksi, että näissä "paras ravintola" äänestyksissä yleensä fine dining on se joka jyrää, eikä esmes hinta/laatu -suhteella ole pätkääkään merkitystä. Aika kuvaavaa on esmes kakolanruusun pääsy noin korkealle, kun mesta ei ole vuottakaan ollut pystyssä, enkä ole koko paikasta kuullut sanallakaan aiemmin. Sitten kun luin että kaskiksen porukkaa taustalla, niin en enää ollutkaan yllättynyt.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Ay
Vast: Vast: Kuka maksoi kenelle?
Kaskiksessa hinta/laatu on todellakin kohdallaan. Neljän ruokalajin menu 55€. Kuinka monessa paikassa saat 3 ruokalajia sillä hinnalla? Eikä jää varmasti nälkä.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Ex-Turkulainen
Vast: Vast: Kuka maksoi kenelle?
En väheksy Kaskista, mutta en ole tottunut maksamaan kalasta ravintolassa, vaan nautimme kalamme itse pyydystäminämme, mieluiten tuoretta ahventa tai kuhaa pannulla ja sitten mökkikauden jälkeen pakasteesta. Kissallamme on samanlainen maku kuin minulla, mieluummin ahven- kuin kuhafilettä. Ehkäpä kastike ja koristeet eivät meillä ole niin hienosti aseteltuja lautaselle...
Yleensä verkot + maksut tulevat kuitattua 2-3 kalastuskerran jälkeen vuosittain.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
välipala?
Vast: Vast: Kuka maksoi kenelle?
Mikä se neljäs ruokalaijia on? Itselle maksimi on kolme (alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka). Yleensä riittää kaksi ja todella usein yksi ruokalaji.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Lisää