Paikalliset

Aboa-apuraha valokuvataiteilija Vesa Aaltoselle

Vuoden 2018 Aboa-apuraha on myönnetty valokuvaaja Vesa Aaltoselle.
Vuoden 2018 Aboa-apuraha on myönnetty valokuvaaja Vesa Aaltoselle.

Turun kaupungin kulttuurilautakunta päätti yksimielisesti keskiviikon kokouksessaan myöntää Aboa-apurahan valokuvaaja Vesa Aaltoselle. Aboa-apuraha on vuoden työskentelyapuraha, jonka suuruus vuodelle 2018 on 20 309,40 euroa.

Määräaikaan 31.10.2017 mennessä Aboa-apurahaa haki yhteensä 18 taiteilijaa.

Kulttuurilautakunta toteaa perusteluissaan Vesa Aaltosen liikkuvan laaja-alaisesti taiteen kentällä. Aaltonen on tullut tunnetuksi monipuolisena kuvaajana, joka tulkitsee teoksissaan Aurajoen rantojen kansallismaisemaa sekä muuttuvaa kaupunkikuvaa ja sen asukkaita. Aaltonen perehtyy aiheisiinsa ja tekee perusteellista taustatutkimusta.

Tiedotteen mukaan Aaltonen aikoo Aboa-apurahan turvin keskittyä muuttuvaa ja pysyvää kaupunkikuvaa käsittelevän valokuvaprojektin työstämiseen kaupunkimaiseman, luonnon ja ihmisen kautta.

Turun kaupungin kanssa toteutetun 100 turkulaista -muotokuvakampanjan jälkeen projektia on tarkoitus jatkaa syventymällä henkilökuvauksen suuntaan antaen tilaa myös tarinoille. Tavoitteena ovat tilalliset henkilömuotokuvat, jotka toteutetaan luonnollisessa ympäristössä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vesa Aaltonen (s. 1965) on turkulainen freelance-kuvaaja. Hän on valmistunut vuonna 1995 Turun taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta ja työskennellyt laaja-alaisesti valokuvauksen kentällä. Aaltonen on toiminut myös valokuvauksen opettajana Turun taideakatemiassa.

Hän on ollut toteuttamassa erilaisia yhteisöllisiä valokuvausprojekteja, osallistunut useisiin ryhmänäyttelyihin ja pitänyt yksityisnäyttelyitä sekä Suomessa että Ruotsissa vuodesta 1997. Aaltosen teoksia on muun muassa Turun ja Helsingin kaupungin taidemuseoiden kokoelmissa.