Luomukinkut varattiin jo helmikuussa

Pienet kauppiaat jäivät ilman, kun kauppakeskittymät veivät kaikki luomukinkut. Kysyntää riittäisi, mutta tuottajat karsastavat luomutarkastuksia.

TS
Arkistokuvassa luomukinkku.
Arkistokuvassa luomukinkku.

– Meillä on yleensä ollut valikoimissa myös tuoresuolattu luomukinkku, mutta tänä vuonna emme ole saaneet sitä oikeastaan lainkaan valikoimiimme, harmittelee Lihaliike Reino Jokisen toimitusjohtaja Jari Heinonen.

Turun kauppahallissa toimiva lihaliike joutuukin myymään tänä vuonna eiioota luomukinkkujen kyselijöille.

Heinosen mukaan tuoresuolattua, pakastamatonta luomukinkkua ei tunnu löytyvän oikein koko maasta.

– Yksi asiakas kertoi, että oli etsimällä etsinyt ja Kokkolaan saakka olisi pitänyt matkustaa kinkkua hakemaan, Heinonen kertoo.

Toimitusjohtaja Peter Westerholm Talman Luomu Oy:stä allekirjoittaa täysin luomutuotannon riittämättömyyden.

– Kysyntää luomulle olisi todella paljon enemmän, kuin mitä sitä on tarjolla, Westerholm sanoo.

Kaupparyhmittymät varaavat esimerkiksi luomujoulukinkut hyvissä ajoin.

– Tänä vuonna meidän luomujoulukinkut oli varattu loppuun jo helmikuussa, Westerholm ihmettelee itsekin.

Westerholm uskoo, että luomutuotannossa olisi lihantuottajille paljon nykyistä enemmän markkinarakoa. Tuottajat sen sijaan suhtautuvat luomuun hieman nihkeästi.

– Se johtunee osittain vanhoista asenteista ja osittain siitä, että byrokratia ja luomutarkastukset koetaan hankaliksi. Joitain tuottajia joillain alueilla on ottanut päähän sellainen pilkun viilaaminen, Westerholm kuvailee.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (1)

Vastaa
Hip
Lisää luomua
Nyt olisi hyvä markkinarako kaupunkilaistuneelle luomu ihmiselle aloittaa sikatuotanto ja elää maaseudun vihreydessä.
Vaihto helposta elämästä sikatuotantoon ja epävarmoihin tienisteihin ei olisi helppo.. ainakaan allekirjoittaneelle.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
  • «
  • 1
  • /
  • 1
  • »