Tuomiokapituli: Tuomiorovasti Heimo Rinne ei esteellinen

Ari-Matti Ruuska
Heimo Rinne (toinen vas.) oli seurakuntamallia pohtineen ohjausryhmän jäsen.
Heimo Rinne (toinen vas.) oli seurakuntamallia pohtineen ohjausryhmän jäsen.

Tuomiokapituli on päättänyt, että tuomiorovasti Heimo Rinne ei ole ollut esteellinen seurakuntarakenneasian käsittelyssä eli ottamaan osaa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän seurakuntarakenteen lausuntoasian päätöksentekoon yhteisessä kirkkoneuvostossa ja seurakuntaneuvostossa.

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli käsitteli istunnossaan 22.11.2017 kahta erillistä yksityishenkilön tekemää kantelua, joissa pyydettiin tutkimaan Rinteen esteellisyyttä. Kantelijoiden mukaan Rinteen esteellisyys syntyy siitä, että tuomiokirkkoseurakunnan koon kasvaessa tuomiorovastin palkka tulee kasvamaan. Näin ollen hän tulisi saamaan henkilökohtaista hyötyä siitä, jos Turun tuomiokirkkoseurakuntaan yhdistettäisiin Henrikin ja Katariinan seurakunnat. Seurakuntien kirkkoherrojen palkat on kantelijoiden mukaan suurelta osin sidottu seurakuntien kokoon.

Tuomiokapituli perustaa päätöksensä Korkeimman hallinto-oikeuden aiempaan päätökseen, jonka mukaan tuomiokapitulin aloitteesta perustettavien seurakuntien kirkkoherroiksi ehdotetut eivät olleet esteellisiä seurakuntiensa lausuntoja valmistellessaan ja niistä päätettäessä seurakuntayhtymän rakennemuutoksessa. Ratkaisevaa oli se, että kirkkoherrat eivät osallistuneet asian käsittelyyn tuomiokapitulissa tai kirkkohallituksessa. Myöskään tuomiorovasti Rinne ei ole osallistunut asian käsittelyyn tuomiokapitulissa, eikä tule osallistumaan kirkkohallituksessa.

Rinteen antaman selvityksen perusteella tuomiokapituli toteaa lisäksi, että hänen viranhoitonsa ei ole jatkumassa rakennemuutoksen mahdollisen toteutumisen jälkeen siten, että voitaisiin arvioida hänen saavan huomattavaa taloudellista etua seurakunnan koon kasvamisesta ja mahdollisesta palkankorotuksesta.

Lopullisen päätöksen seurakuntarakenneasiassa tekee kirkkohallitus tuomiokapitulin esityksestä.

Juttua korjattu 22.11.2017 kello 16.30: Turun tuomiokirkkoseurakuntaan yhdistettäisiin Henrikin ja Katariinan, eikä Kaarinan seurakunnat.

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.