Uutiset

”Rakkaus inspiroi loputtomasti”

Viivi Huuska

Outokummusta kotoisin oleva Anna Puu kertoo olleensa jo lapsena innokas esiintyjä, mutta hän ei silti osannut haaveilla artistin ammatista.

– En todellakaan ollut ujo lapsi tai esiintymiskammoinen – päinvastoin! Olin aina vapaaehtoinen, jos kaivattiin esiintyjää, Anna Puu naurahtaa.

– Soitin pianoa ala-asteikäisestä, olin koulun kuorossa ja kitaraa aloin soittaa 14-vuotiaana. Minua ei kuitenkaan inspiroinut musiikin teoria, enkä osannut unelmoida laulajan urasta.

Vuosituhannen vaihteessa hän aloitti opinnot Turun kauppakorkeakoulussa ja vuosia Turussa kertyi kuusi.

– Turusta on hyvät muistot. Asuin vuosien aikana neljässä eri osoitteessa, muun muassa Yliopistonkadulla ja Eerikinkadulla, Anna Puu kertoo.

Kauppatieteiden maisteriksi valmistuttuaan Anna Puu päätti hakea mukaan Idolsiin.

– Tein täyskäännöksen ja päätin kokeilla kisaa, sillä minulla oli suuri tarve päästä ilmaisemaan itseäni musiikin kautta. Ajattelin, että tällaisen formaatin kautta saan nopeasti selvitettyä olisiko minusta laulajaksi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Anna Puu sijoittui vuoden 2008 Idolsissa toiseksi ja sai levytyssopimuksen. Hänen esikoisalbuminsa julkaistiin keväällä 2009. Tällä hetkellä televisiossa pyörivää Idols-kautta hän on seurannut mielenkiinnolla.

– Taso on tosi kova! On kuitenkin muistettava, että ohjelma ei tarkoita vielä yhtään mitään, eikä se tee tähtiä. Iso produktio saattaa luoda vääränlaisen illuusion. Ohjelman loputtua nälän pitää jäädä ja motivaation säilyä. Tätä muistutan myös valmennettavilleni The Voice of Finlandissa, Anna Puu sanoo.

Laulaja nähtiin viime vuonna ensimmäistä kertaa The Voice of Finlandin tähtivalmentajana, ja hän on myös ohjelman seuraavalla kaudella.

Anna Puu on julkaissut tähän mennessä neljä sooloalbumia, joista viimeisimmän Rakkaudella, Anna Puu -levyn kaikki kappaleet ovat hänen itsensä sanoittamia.

– Sanoituksiin voin saada inspiraation jostakin yhdestä ajatuksesta, josta nappaan kiinni ja kirjoitan sen kännykkään ylös. Aiheet voivat olla mitä vain, mutta rakkausteemasta en pääse irti. Rakkaus inspiroi loputtomasti ja sitä voi tarkastella monista eri kulmista, laulaja toteaa.

"Keikkatauko tekee hyvää, ja kesällä palaan festarilavoille esittämään uuden levyn biisejä."

Hän on kiertänyt Rakkaudella, Anna Puu -albumin kanssa viimeiset kaksi vuotta. Kiertueen viimeinen keikka on joulukuussa ja sen jälkeen hän jää kevääksi keikkatauolle synnyttämään viidettä albumiaan, joka jatkaa tänä vuonna julkaistujen Tarviin vielä yhden yön aikaa ja Nälkäinen sydän -sinkkujen viitoittamalla tiellä.

– Viimeiset pari vuotta on tullut keikailtua todella ahkerasti. Viime keväänä olin tosi piipussa, joten nyt keikkatauko tekee hyvää, ja kesällä palaan festarilavoille esittämään uuden levyn biisejä, Anna Puu sanoo innoissaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Hän iloitsee tulevista viikonloppuvapaista, jolloin ehtii ladata akkuja. Tosin, eivät kiireet joulukuun 20. päivän viimeiseen keikkaan lopu.

– En tiedä minkä mielenhäiriön sain, mutta päätin kutsua koko suvun meille joulunviettoon, Anna Puu naurahtaa.

Joulun jälkeen alkavat Voice of Finlandin kuvaukset ja uuden levyn tekeminen.

– Haaveilen, että voisin tehdä ekaluokkalaisen tyttäreni kanssa jonkun reissun hiihtolomalla.

Uudeksi harrastukseksi Anna Puu kertoo löytäneensä salilla käymisen, joka nollaa hyvin pään kiireen keskellä.

– Minulla on personal trainer, joka höykyttää. Meillä on sovitut päivät ja kellonajat, joten salille menemisestä ei tule luistettua.

Anna Puu odottaa hyvillä mielin lauantain keikkaa Turussa.

– Onhan se eri fiilis tulla tuttuun kaupunkiin. Jos vain on aikaa, haluaisin käydä muutamassa lempiravintolassani ja monesti Turun keikkojen jälkeen on pitänyt päästä Dynamoon tanssimaan opiskeluaikojen kunniaksi, Anna Puu hymyilee.

Anna Puun keikka Gongissa lauantaina 18.11. klo 20.


Anna Puu

Syntynyt: Vuonna 1982 Outokummussa

Ammatti: Muusikko

Perhe: Äiti, isä, veli, sisko sekä 7-vuotias tytär

Haaveilee: Vaellusreissusta raikkaassa luonnossa ja paikassa, jossa kännykkä ei toimi