Kupittaan väärinkäytökset

Puolustus G1-osaston oikeudenkäynnissä: "Eihän tällaista voi tapahtua"

Syyttäjä uskoo, että kolme Kupittaan sairaalan G1-osaston mieshoitajaa pahoinpiteli, pakkoeristi laittomasti ja ylilääkitsi jopa kymmeniä potilaita. Syytetyt kiistävät kaikki rikokset. Puolustuksen mukaan tapahtumat ovat niin uskomattomia, etteivät ne voi olla totta.

Riitta Salmi

Rebekka Härkönen

Kupittaan mielisairaalan G1-osastolla tapahtuneiden väärinkäytösten viimeisen haaran käsittelyä Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa tiistaina leimasi muistamattomuus.

Todistajat kertoivat nähneensä osaston potilaiden kaltoinkohtelua usein, mutta eivät osanneet juurikaan yksilöidä potilaita tai tilanteita. Syyksi todistajat selittivät tapahtumista kuluneen pitkän ajan ja kaltoinkohtelutapahtumien tavanomaisuuden osastolla.

Puolustus vaati oikeutta hylkäämään syytteet, koska pääosaa rikosten kohteena olleista potilaita ei ole kyetty yksilöimään ja väitteet rikoksista ovat G1-osaston tulehtuneiden henkilösuhteiden seurausta.

– Eihän tällaista voi tapahtua julkisessa sairaalassa, kahta syytettyä puolustanut asianajaja Mika Ylönen perusteli oikeudelle.

Syyttäjä vaatii kolmelle entisen G1-osaston mieshoitajalle rangaistusta vanhuspotilaiden pahoinpitelyistä, ylilääkitsemisestä ja laittomasta eristämisestä. Rikosnimikkeitä on yhteensä yhdeksän: törkeä pahoinpitely, perusmuotoinen pahoinpitely ja vapaudenriisto sekä kuusi virkavelvollisuuden rikkomista.

Syyttäjän mukaan rikoksissa saattaa olla uhreina jopa kymmeniä potilaita.

Vakavin epäillyistä teoista on törkeä pahoinpitely, joka tapahtui vuonna 2009. Tällöin mielisairaanhoitaja piti kiinni 80-vuotiaasta vuoteessa maanneesta miespotilaasta ja hakkasi tätä nyrkillä vatsaan.

– Menin potilaan huoneen ovelle. Näin, kuinka [syytetyn nimi] piti kiinni potilaan olkapäästä ja hakkasi nyrkillä tätä vatsan tai rintakehän seutuville. Lyöntejä oli 3–4 ja ne osuivat, todistaja kuvaili oikeudessa.

– Äänistä päättelin, että [syytetyn nimi] oli todella raivostunut. En uskaltanut sanoa yhtään mitään, käännyin vain pois.

Teosta syytetty mielisairaanhoitaja kiistää pahoinpidelleensä potilasta. Hänen mukaansa kyse oli potilaan hengen pelastamisesta.

– Hän oli nielemässä patjamuovia. Taoin häntä kämmenellä lapaluiden väliin ja otin palan pois hänen suustaan, syytetty kuvaili oikeudelle.

– Turun kaupungin sisäisen tarkastuksen kuulemisessa tapahtuma nimitettiin minulle elvytystilanteena. Tämä tarina muuttuu jatkuvasti, todistaja huomautti oikeudelle.

Haastehakemuksen mukaan törkeästä pahoinpitelystä epäilty mielisairaanhoitaja oli vuonna 2013 osallisena myös toisessa potilaan kaltoinkohtelussa. Tässä tilanteessa hän paiskoi miespuolisen erikoissairaanhoitajan kanssa naispotilasta suihkun jälkeen kovakouraisesti tuoliin istumaan.

Tilannetta todistanut naishoitaja painotti oikeudelle, että tämä oli vain yksi hänen näkemistään potilaiden kaltoinkohtelutapauksista. Kyseisessä tilanteessa potilas ei ainakaan saanut näkyviä vammoja tai valittanut kipua.

– Mutta olen nähnyt kantapäät, jotka olivat auki tällaisen heittämisen jälkeen, naishoitaja kuvaili.

Syyttäjä vaati erikoissairaanhoitajana G1-osastolla työskennelleelle miehelle rangaistusta kahdesta virkavelvollisuuden rikkomisesta, jotka liittyivät potilaan kaltoinkohteluun ja potilaiden laittomaan lääkitsemiseen.

Kolmas mieshoitajista on syytteessä pahoinpitelystä, vapaudenriistosta ja neljästä virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Käräjäoikeus kuuli todistajina kolmea vuosina 2009 ja 2013 työskennellyttä naishoitajaa.

Todistajien mukaan potilaita paiskottiin G1-osastolla tarpeettoman kovakouraisesti sänkyihin, tuoleihin ja eristyshuoneen lattialle. Heitä kuskattiin eristykseen ilman lääkärin määräystä eli laittomasti. Potilaille syötettiin rauhoittavia lääkkeitä ja unilääkkeitä lääkärin tietämättä.

– Osastonlääkärikin ihmetteli, miksi potilaat olivat niin tokkuraisia joinakin aamuina. Nämä aamut saattoi katsoa melkein suoraan vuorolistasta sen mukaan, kuka oli ollut töissä, yksi todistajista kertoi.

Puolustus tivasi todistajilta, miksi nämä eivät tehneet heti ilmoitusta vääriksi kokemistaan tapahtumista.

Hoitajat pelkäsivät työkavereitaan ja työsuhteen loppumista. Tehdyt huomautukset väärinkäytöksistä eivät johtaneet mihinkään.

Todistajat kertoivat oikeudelle, etteivät G1-osastolle tullessaan olleet heti edes ymmärtäneet, miten pielessä asiat olivat.

– Kovakouraista kohtelua liittyi tilanteisiin, joissa puhuminen olisi riittänyt, eikä potilaasta olisi tarvinnut ottaa edes kiinni, juuri sairaanhoitajaksi valmistumisensa jälkeen G1-osastolla työskennellyt nainen kuvaili.

– Asiat otettiin selvitykseen vuonna 2013, kun toimin osastonhoitajan sijaisena ja ylihoitaja kysyi, että mitä G1-osastolla oikein tapahtuu, yksi todistaja kuvaili.

– Turun kaupunki selvitti tapaukset, jakoi varoituksia ja lakaisi asian maton alle.

Poliisi käynnisti asiasta rikostutkinnan, kun Turun Sanomat uutisoi (18.2.2016) Kupittaan sairaalassa vuosia jatkuneesta potilaiden kaltoinkohtelusta. Tiistaina puolustus vaati oikeudelta, että jos syytetyt katsotaan syyllisiksi potilaisiin kohdistettuihin rikoksiin, oikeus jättää heidät rangaistuksetta asian saaman julkisuuden vuoksi.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus antaa jutusta ratkaisunsa tiistaina 19.9.

Lue myös: Syyttäjä: G1-osastolla pahoinpideltiin, pakkolääkittiin ja eristettiin laittomasti lukuisia potilaita

G1-osaston hoitajalle sakot potilaan pahoinpitelystä

Hoidolta pelastettu – muistisairas sai Kupittaalla hengenvaaralliset vammat

TS:n Rebekka Härkönen sai tutkivan journalismin Lumilapio-palkinnon

Potilaita pahoinpideltiin vuosien ajan Turussa

”Muistisairas omaiseni pahoinpideltiin fyysisesti ja kemiallisesti”

Miksi Kupittaan ongelmiin ei puututtu?

Raportti: Kupittaan mielisairaalaa johdettiin mutu-tuntumalla

Tästä on kyse

Käräjäoikeuden tuomio 19. syyskuuta

Varsinais-Suomen käräjäoikeus käsitteli tiistaina Turun kaupungin Kupittaan mielisairaalan G1-osastoa koskevien rikosepäilyjen viimeistä haaraa.

Syyttäjä vaatii kolmelle mieshoitajalle rangaistusta vanhuspotilaiden pahoinpitelystä, laittomasta pakkoeristämisestä ja ylilääkitsemisestä.

Uhreja teoissa voi syyttäjän arvion mukaan olla jopa kymmeniä, vain yhden henkilöllisyys on kyetty selvittämään.

Käräjäoikeus antaa jutusta ratkaisunsa 19. syyskuuta.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi viime toukokuussa 55-vuotiaan mieshoitajan vanhuspotilaan pahoinpitelystä sakkoihin. Uhri ja tuomittu ovat valittaneet päätöksestä Turun hovioikeuteen.

87-vuotias uhri seurasi oikeuskäsittelyä herkeämättä

Rebekka Härkönen

Vanha mies seurasi tiistaista oikeuskäsittelyä herkeämättä loppuun saakka. Tukenaan 87-vuotiaalla oli oikeudessa poika ja tämän vaimo.

– Ei ole mukavaa tällaista kuunnella, vanhus sanoo keppiinsä nojaten.

Mies oli muutaman viikon hoidossa Kupittaan G1-osastolla vuonna 2009. Syyttäjän mukaan hoitaja pahoinpiteli hänet tuolloin törkeästi.

– Isä ei itse kertonut sellaisesta, hän oli niin vahvasti lääkitty, ettei voisi muistaa, poika sanoo.

– Tyttäremme kävi tuolloin katsomassa häntä ja ihmetteli rintakehän mustelmia. Mutta emmehän me osanneet epäillä tällaista, pojan vaimo kuvailee.

Tapaus tuli ilmi Turun kaupungin sisäisessä tarkastuksessa vuonna 2013. Vanhuksen perhe kuuli pahoinpitelystä poliisilta vasta keväällä 2016.

– Isä muistaa kyllä kivut, jotka jatkuivat pitkään sen jälkeen, kun hän siirtyi pois G1-osastolta. Tämän jälkeen hän alkoikin kuntoutua, poika kertoo.

Perheen mukaan vanhus on tällä hetkellä täysin normaali ja saanut ajokokeen suoritettuaan ajokorttinsakin takaisin.

– Pahalta tuntuu tätä seurata. Kunpa oikeus vain tapahtuisi, vanhuksen poika huokaa.

Uhrin yksityisyydensuojan suojelemiseksi Turun Sanomat ei julkaise vanhuksen tai tämän sukulaisten nimiä.

Kirjoita uusi viestiViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Kaikkien puolustusten äiti
"Puolustuksen mukaan tapahtumat ovat niin uskomattomia, etteivät ne voi olla totta."
- tässä on varmasti kaikkien puolustusten äiti. Kertakaikkiaan säkenöivää logiikkaa puolustusasianajajalta.
Kirjoita vastaus viestiinViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: Kaikkien puolustusten äiti
Niin, ja käräjäsalissa on paikalla todistajia useampia (vaikka eivät siis potilaiden nimiä pysty muistamaan), jotka sanovat, että nämä esiin nostetut tapaukset ovat vain esimerkkejä, heidän mukaansa kaltoinkohtelu ollut tavanomaista: "Todistajat kertoivat nähneensä osaston potilaiden kaltoinkohtelua usein, mutta eivät osanneet juurikaan yksilöidä potilaita tai tilanteita. Syyksi todistajat selittivät tapahtumista kuluneen pitkän ajan ja kaltoinkohtelutapahtumien tavanomaisuuden osastolla." Siksi toisekseen, jos näitä tapahtumia ei ole mukamas lainkaan elävässä elämässä ollut, niin miksi kaupunki on aiemmin kaltoinkohdelleille jakanut varoituksia? Ja juu, julkisella puolella ei niin kuin voi tapahtua mitään pahaa. No, eivätkös ne hoitajat ja lääkärit ole ihan samaa ihmislajia kuin kaikki muutkin!
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Päättäjät myös vastuuseen
Onko ketään johtavassa asemassa olevaa ja asiasta tietoisia olleita erotettu!!!! Koska homma jatkuu niin kauan kun ylempi taho sen sallii..miksi virkamiehillä ei ole suomessa mitään vastuita??
Kirjoita vastaus viestiinViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: Päättäjät myös vastuuseen
yksikään esimiehistä ei ole syytettyjen penkillä.virkakyöstit vierittävät omat vastuunsa näköjään aivan muualle.esimiehiä kyseisessä laitoksessa on pilvin pimein.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Kaikki on mahdollista
"– Eihän tällaista voi tapahtua julkisessa sairaalassa, kahta syytettyä puolustanut asianajaja Mika Ylönen perusteli oikeudelle."

Onko "myrkkyhoitaja" päässyt jo unohtumaan?
Kirjoita vastaus viestiinViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
ammattitaito?
kyllä on ammattitaitoinen asianajaja kun sanoo että tapahtumat ovat niin uskomattomia etteivät ne voi olla totta!!!!! Yleensähän ne uskomattomat asiat vaan ovat totta, niin hulluja ihmiset vaan ovat.
Kirjoita vastaus viestiinViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Jälleen kerran hyvä artikkeli Härköseltä
Järkyttävää! Tästä on jo puhuttu paljonkin ja asia saanut ansaitsemansa huomion ja nyt puolustus haluaa juuri sen takia ettei pahoinpitelijöitä rangaistaisi! Miten toimii Suomessa oikeus... uskomatonta jos tämä menee läpi mutta uskallan toivoa että ei.
Kirjoita vastaus viestiinViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Mää tein vaa mun työn, emmää muist tiedä.
"Eihän tällaista voi tapahtua julkisessa sairaalassa, kahta syytettyä puolustanut asianajaja Mika Ylönen perusteli oikeudelle"

Niinpä! Missä on johtajien ja kaupungin vastuu tapahtumista?
Kirjoita vastaus viestiinViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Missä johto?
Hoitajat kiistävät, koska eihän syytetyt voi oikeudessa muutakaan tehdä. Mutta missä terveydenhoidon johto, joka on antanut kaiken tapahtua ilman mitään valvontaa? On aivan turha syyttää keskitysleirin vartijoita siitä, mitä ylempi johto on määrännyt tekemään!
Kirjoita vastaus viestiinViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: Missä johto?
Korjaus: Niin keskistysleirin vartijoita kuin heidän esimiehiäänkin tulee syyttää. Tosin eri kokoluokan rikoksista, joista esimiesten rikos on huomattavasi raskaampi.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: Missä johto?
Kolme johtavaa henkilöä sai kirjallisen varoituksen. Turun kaupungin hyvinvointitoimialan johtaja istuu edelleen pallillaan, vaikka esiintyi aikanaan telkkarissa ajankohtaisohjelmassa naureskellen.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Mahtaako?
Olla sana sanaa vastaan....
Kirjoita vastaus viestiinViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: Mahtaako?
Jos uhrit on dementia- ja mielenterveyspotilaita, niin koko homma nojaa kollegoiden todistukseen. Toki siinä kohdin "osaston henkilöstötilanne on tulehtunut ja on syytä epäillä että tässä on jotain mustamaalausta". Koko homma haisee ja puolustusasianajaja tietty vaan esittää oman osansa, mutta tuo "tämä on uskomatonta" on kyllä niin ala-arvoinen heitto, että saisi ottaa juristikortin jätkältä samantien pois.

Näön vuoksi joku 1-2 hoitsua saa jonkun takautuvan rangaistuksen ja todelliset syypäät, eli johtavat lääkärit ja terveydenhuollosta päättävät elimet vaan ilmoittaa jostain uusista, täysin irrelevanteista toimenpiteistä, joiden avulla "hoidon laatua ja henkilöstön viihtyvyyttä parannetaan".
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: Mahtaako?
Nimenomaan, eikä kenelläkään tule edes mieleen että todistajatkaan eivät aina ole niitä puhtaita pulmusia.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Kamala asia
Minua puistattaa
Se että jos kerran ilmoitus on tehty niin miten tämä vastuu on lähtenyt johdolta? Miten on mahdollista että Turun sisäinen tarkastus on ollut surkea.
Kirjoita vastaus viestiinViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Syitä
Osastolla ei ollut läsnäolevaa lääkäriä paikalla, siis pomo puuttui. Myös inhimillinen lämpö puuttui hoitajilta, poikkeuksena ekä juuri jos on nuori hoitaja, niin sydän paikallaan voi olla pätevämpi, vaikka ei tutkinto olisi valmis. Muutama itsevaltainen ihminen kaapannut vallan toimiinsa, inhottavaa miten juuri muistisairaat ihmiset vihan kohteena. Työläys kostettiin potilaille.
Kirjoita vastaus viestiinViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: Syitä
Syy oli se, että Turun lautakunnassa ei välitetty osaston G1 viestistä, että se ei ole oikea paikka muistisairaille. Ei fyysisenä ympäristönä eikä varsinkaan miehityksen puitteissa. Välitettiinkö asiasta....ei.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.