Paikalliset

Auran luontopainotteinen hirsipäiväkoti avautuu elokuussa

Honkarakenne Oyj
Havainnekuva Auran hirsipäiväkodista.
Havainnekuva Auran hirsipäiväkodista.

Yksityinen päiväkoti Pilke avaa ekologisen hirsipäiväkodin elokuussa Auraan. Urpontielle rakentuvaan luontopainotteiseen päiväkoti Kurkeen tulee 84 hoitopaikkaa 0–5-vuotiaille lapsille.

Kotimaisen päivähoitoyritys Pilkkeen mukaan hirsipäiväkodit ovat vastaus voimakkaasti kasvavaan kysyntään saada lapsille sisäilmaltaan puhtaita päivähoitotiloja.

Pilke päiväkotien tavoitteena on huomioida rakentamisessa kestävän kehityksen periaatteita. Pyrimme esimerkiksi käyttämään maalämpöä ja led-valaistusta päiväkodeissamme. Terveellinen ja aistiystävällinen ympäristö lisää niin lasten kuin kasvattajienkin hyvinvointia päivän aikana”, sanoo Pilke päiväkodit Oy:n toimitusjohtaja Minna Martikainen tiedotteessa.

Pilke päiväkodeilla on yli 60 päiväkotia ympäri Suomen. Varsinais-Suomessa Pilkkeellä on ennestään yhteensä seitsemän päiväkotia, joista viisi on Turussa, yksi Kaarinassa ja yksi Nousiaisissa.

Pilke päiväkodit Oy, Honkarakenne Oyj sekä Mediset Hoivarakentajat Oy rakentavat yhteistyössä vuoden 2020 loppuun mennessä yhteensä 34 hirsipäiväkotia eri puolille Suomea. Auran päiväkoti on kolmikon ensimmäinen yhteistyöpäiväkoti.