Ompelujameissa vanhat vaatteet ja prätkäkamat saavat uuden elämän

Forumin kauppakeskuksen Kansalaistilassa käynnistyi tiistaiaamuna Ompelujamit -tapahtuma. Tapahtumassa on mahdollista korjata omia vaatteita, paikata rikkinäisiä neuleita ja virkkuita sekä kokeilla perinnekäsitöitä.

Pian ovien avautumisen jälkeen Museokeskuksen Kansalaistilaan saapuu ensimmäinen ompeluopastusta kaipaava asiakas, jolla on mukanaan tuunattava paita.

Raisiolainen Veronika Ståhlberg kertoo paidan lojuneen kaapissaan jo jonkin aikaa, sillä siinä on liian leveät hihat.

– Tämä on aivan loistava tapahtuma. Tuunaan ja korjaan vaatteitani aika paljon, ja täällä saan nyt myös apua hihojen kavennusprojektiini, Veronika iloitsee.

Maksuttomassa Ompelujamit x 100 -tapahtumassa on kaupunkilaisille tarjolla henkilökohtaista opastusta vaatteiden korjaamiseen ja tuunaamiseen. Paikalla on käytössä koneet, langat ja poistotekstiilimateriaalit.

18. maaliskuuta asti kestävien Ompelujamien järjestäjänä toimii Lounais-Suomen Jätehuolto. Tapahtuman avulla halutaan kehittää tekstiilien uudelleenkäyttöä ja kierrätystä.

Samassa tilassa järjestetään myös käytettyjen prätkäkamojen muodonmuutoskilpailu, jossa kilpailijat pääsevät suunnittelemaan asujen ja kypärien materiaaleista uutta. Lisäksi Left Oversin roskamuotoilukollektiivi järjestää lauantaisin Ompelujameissa neulegraffitityöpajan, jossa valmistetaan teosta kevään Knit´n´Tag -tapahtumaan.

Kansalaistila on osa Suomi 100-vuotta -ohjelmistoa.

Marika Lempää
Ompelujamien ohjaaja Eveliina Rahja (oik.) opastaa Veronika Ståhlbergiä paidan hihojen kaventamisessa.
Ompelujamien ohjaaja Eveliina Rahja (oik.) opastaa Veronika Ståhlbergiä paidan hihojen kaventamisessa.

Ompelujamit Forumin kauppakeskuksen Kansalaistilassa 28.2–18.3.2017

ti–ke klo 10–16

to–la klo 11–18