Koulu- ja päiväkotiruokadiplomeita myönnettiin Turkuun ennätysmäärä

Tara Jaakkola
Arkean tavoitteena on saada diplomi jokaiseen päiväkotiin ja kouluun, johon se valmistaa ruoan.
Arkean tavoitteena on saada diplomi jokaiseen päiväkotiin ja kouluun, johon se valmistaa ruoan.

Turussa sijaitsevista päiväkodeista 12 ja kouluista seitsemän saavutti 2016 ruokadiplomin yhdessä ruokapalveluista vastaavan Arkea Oy:n kanssa.

Kouluruokadiplomi ja päiväkodeille myönnettävä Makuaakkoset-diplomi ovat tunnustuksia ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävän koulu- ja päiväkotiruokailun edistämisestä. Ammattikeittiöosaajat ry. päättää diplomien saajista.

Arkean tavoitteena on saada diplomi jokaiseen päiväkotiin ja kouluun, johon se valmistaa ruoan.

– On hienoa, että toimimme yhdessä lasten hyvän päivän toteutumiseksi. Ruoka on merkittävä osa päiväkodin arkea. On tärkeää, että sen laatu on varmistettu ja että se on monipuolista. Tavoitteemme on muovata ruokailutilanteista lapsille onnellisia. Ruoka ilmentää rakkautta ja huolenpitoa ja ruoanvalmistajana Arkean rooli tämän viestin välittämisessä on merkittävä. Maukkaan ja ravitsevan ruoan tarjoilu on ilo, toteaa Rahjekadun päivähoitoyksikön päiväkodinjohtaja Mirja Alanko-Nuikkinen.

– Kaiken kaikkiaan yhteistyö on lasten ja nuorten kannalta tärkeää, sillä koulujen ja päiväkotien henkilökunta on avainroolissa ruokakasvatuksessa. Heidän esimerkillään on suuri vaikutus lapsiin, Arkean palvelujohtaja Paula Juvonen toteaa.

Kouluruokadiplomi on vakiintunut kouluille myönnettävä tunnustus. Päiväkotien Makuaakkoset-diplomi lanseerattiin puolestaan vuoden 2016 alussa. Viime vuonna diplomin sai Haritun, Hepokullan, Härkämäen, Mäntymäen, Nättinummen, Seuravuorenkadun, Rahjekadun, Toffinkujan, Jalustinkadun, Susiniitykadun, Sävelkujan ja Turunmaakadun päiväkodit. Kouluruokadiplomit sai Aunelan, Kähärin, Mikaelin ja Puolalan koulut, Kärsämäen koulun Pallivahan yksikkö, Sirkkala skola ja Vähä Heikkilän koulun Uittamon yksikkö.

Arkealle on yhdessä päiväkotien kanssa myönnetty 12 Makuaakkoset-diplomia ja yhteistyössä koulujen kanssa 18 Kouluruokadiplomia. Lisäksi kahdella Paimion kaupungin koululla, joiden ruokapalveluista Arkea on toukokuusta 2016 alkaen vastannut, on myönnetty Kouluruokadiplomit.

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.