Uutiset

Duodecim-seuran tunnustuspalkinto Antti Julalle

Riitta Salmi
Arkistokuvassa Antti Jula haastateltavana Turussa.
Arkistokuvassa Antti Jula haastateltavana Turussa.

Tutkimusprofessori Antti Jula on palkittu Turunmaan Duodecim-seuran tunnustuspalkinnolla. Palkinto luovutettiin Julalle Turun lääketiedepäivien avajaistilaisuudessa.

Palkitsijoiden mukaan Jula on arvostettu kliininen tutkija, joka on perehtynyt erityisesti ravinnon ja verenpaineen vaikutukseen sydänterveyteen.

– Professori Jula on ollut tuottelias tutkija, sillä hän on toiminut kirjoittajana yli 300 kansainvälisessä artikkelissa. Hän on ohjannut useita väitöskirjatöitä, ja ollut mahdollistamassa sujuvaa ja menestyksekästä Turun alueen yhteistyötä THL:n, Turun yliopiston ja Tyksin välillä, tiedotteessa sanotaan.

Tutkimustyön ohella Jula on ollut aktiivinen yhteisöllinen vaikuttaja. Hän on toiminut Suomen verenpaineyhdistyksen puheenjohtajana ja pitkäaikaisena hallituksen jäsenenä sekä ravitsemustutkimusyhdistyksen hallituksen jäsenenä. Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin ja erikoislääkäriyhdistysten laatiman Kohonneen verenpaineen Käypä hoito -työryhmän puheenjohtajana hän on toiminut vuodesta 2000.

Jula valmistui lääketieteen lisensiaatiksi Turun yliopistosta vuonna 1977. Sisätautien erikoislääkäriksi hän valmistui vuonna 1984, ja sai sisätautiopin dosentin arvon vuonna 2006. Hän on toiminut Turun yksikön johtajana Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa (THL) ja vuodesta 2012 lähtien lisäksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessorina.