Paikalliset

Lentovoitolla Gdanskiin, Amsterdamiin, Riikaan ja Pariisiin

Jonny Holmén

Yli 250 hakijaa tavoitteli Turusta lentoon -kilpailusta palkintomatkaa toivekaupunkiin. Erityisen suosittuja olivat Amsterdam, Berliini, Gdansk, Kööpenhamina, Lontoo, Pariisi, Riika, Rooma, Tukholma ja Wien. Matka olisi haluttu tehdä myös Aberdeeniin, Ateenaan, Jerusalemiin, Kiovaan, Reykjavikiin ja jopa Rioon. Kilpailussa oli jaossa lentomatka ja hotelliyö neljään eri kohteeseen.

Voittajat arvottiin parhaiten perusteltujen hakemusten joukosta. Turkulainen Mia Rosén-Havia matkustaa miehensä kanssa Gdanskiin kahdenkeskiselle lomalle ensi kertaa lasten syntymän jälkeen. Hän arveli hakemuksessaan, että perheen neli- ja viisivuotiaat pärjäävät mummolassa, jos onni potkaisee. Marja-Leena Väyrynen Littoisista voitti miehensä kanssa hopeahääpäivämatkan Riikaan. Steppiartisti ja laulaja Jussi Lindroos Turusta lähtee Pariisiin aikomuksenaan toteuttaa paikallisten taiteilijoiden kanssa esitys suurkaupungissa.

Hanna Kiviniemi Raisiosta yllättää ystävänsä Pirkon matkalla Amsterdamiin. Naisten ystävyys on jatkunut lähes 50 vuotta, ja siihen kuuluvat viikoittain pitkät pyöräilyretket Turun ja Raision ympäristössä, siksi toiveena oli päästä pyöräilyn Mekkaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Turusta lentoon -kilpailun järjestivät Turun Sanomat, Turun kaupunki ja Varsinais-Suomen liitto. Järjestäjät maksavat voittajien menopaluu-lennot ja yhden yön valitussa kohteessa.

Matkalle lähtevät myös Turun Sanomien kuvaaja ja toimittaja. Jokaisesta kohteesta tehdään reportaasit, jotka julkaistaan Turun Sanomien sekä Turun kaupungin ja Varsinais-Suomen liiton eri kanavissa. Ensimmäiselle matkalle pyritään lähtemään elokuussa.