Väylän nimestä järjestetään toinen kilpa

Turton raati valitsee syksyllä Turun siltakisan voittajan

Turun Sanomat

Marraskuun lopussa selviää, millaisen kevyen liikenteen sillan Turku saa Kauppiaskadun ja Rettiginrinteen väliin. ”Pennisiltana” kansan suussa kulkevasta väylästä käynnistyi torstaina suunnittelukilpailu, jonka varsinaiseen osaan valitaan ilmoittautumisten perusteella viisi työryhmää maaliskuun lopussa. Kilpailuaika umpeutuu syyskuun lopussa, mutta tuloksen saaminen vie sen jälkeen vielä kaksi kuukautta.

Tässä vaiheessa väylän nimi on arkisesti ”Aurajoen kevyen liikenteen silta”. Tarkemmasta nimestä järjestetään myöhemmin erillinen kilpailu. Pennisillan lisäksi julkisuudessa ovat vilahtaneet ainakin Raatihuoneensilta, Kirjastosilta ja Kulttuurisilta.

Turun kaupunginhallitus päätti toukokuussa 2009 kaavaluonnoksesta, joka määräsi sillan paikan. Nyt käynnistetyn suunnittelukisan jälkeen vuorossa on varsinainen kaavaesitys. Torstain aloitusseminaarissa puhunut Varsinais-Suomen liiton aluekehitysjohtaja Pekka Ojanen paljasti, että sillan on määrä olla valmis 19. kesäkuuta 2013.

Kilpailuun voivat pyrkiä työryhmät, jotka koostuvat vähintään yhdestä rakennusinsinööristä, yhdestä arkkitehdista tai maisema-arkkitehdista ja yhdestä geoteknisestä suunnittelijasta. Mukana voi olla myös muita erikoisalojen asiantuntijoita. Jokaiselle hyväksytyn ehdotuksen laatineelle kilpailuryhmälle myönnetään 15 000 euron palkkio.

Yhdeksänhenkiseen palkintolautakuntaan lukeutuu Turun virkamiehiä ja poliitikkoja sekä Suomen Rakennusinsinöörien Liiton jäsen. Puhetta johtaa Turun kiinteistöliikelaitoksen johtaja Jouko Turto.

Lisää aiheesta perjantain Turun Sanomissa.