Maailma

Boko Haramin kerrotaan surmanneen yli sata Kamerunissa

Boko Haramin taistelijoiden jälkeensä jättämiä moottoripyöriä Gamborun rajakaupungissa Nigeriassa. Tsadin armeija hääti taisteilijat kaupungista. AFP/Stephane Yas
Boko Haramin taistelijoiden jälkeensä jättämiä moottoripyöriä Gamborun rajakaupungissa Nigeriassa. Tsadin armeija hääti taisteilijat kaupungista. AFP/Stephane Yas

Äärijärjestö Boko Haramin taistelijat ovat tappaneet yli sata ihmistä Pohjois-Kamerunissa, kertoo paikallinen johtaja.

Hänen mukaansa järjestön taistelijat surmasivat rajakaupunki Fotokolin asukkaita koteihin ja moskeijaan.

Fotokol sijaitsee lähellä Nigerian Gamborua, jossa on viime päivinä käyty kiivaita taisteluita Boko Haramin ja Tsadin armeijan välillä.

– Boko Haram saapui Fotokoliin aamulla Gamborusta. He surmasivat yli sata ihmistä moskeijassa, kodeissa sekä polttivat omaisuutta, sanoi paikallisjohtaja Reutersille puhelimessa.

Paikallismedian mukaan monelta uhreista oli viilletty auki kaula.

Kamerunin tiedotusministeri ei ole kommentoinut tietoja verilöylystä. Hänen mukaansa maan armeija pakotti Boko Haramin vetäytymään Fotokolista ja surmasi 50 järjestön taistelijaa.

Tsadin armeija puolestaan kertoi eilen, että se surmasi yli 200 Boko Haramin kannattajaa Gamborussa. Tsad lähetti tällä viikolla noin 2 000 sotilaan vahvuisen joukon Gamboruun, sen jälkeen kun Afrikan unioni oli viime viikolla antanut tukensa joukkojen perustamiselle.

Silminnäkijät kertoivat suurista tuhoista Gamborussa. Paikalliset asukkaat kertoivat puhelimitse, että Boko Haramin taistelijat tappoivat siviilejä ja polttivat kaupungin moskeijan.

Nigerian naapurimaat ovat huolissaan Boko Haramin vahvistumisesta ja levittäytymisestä Nigerian ulkopuolelle.

TS–STT