Maailma

Britannian pääministeri sairaalaan koronaoireidensa vuoksi 

JULIAN SIMMONDS / POOL
Britannian pääministeri Boris Johnson on otettu sisälle sairaalaan jo 10 päivää jatkuneiden koronaoireiden, kuten korkean kuumeen vuoksi.
Britannian pääministeri Boris Johnson on otettu sisälle sairaalaan jo 10 päivää jatkuneiden koronaoireiden, kuten korkean kuumeen vuoksi.

Samaan aikaan kun Britannian kuningatar Elizabeth piti sunnuntai-iltana kansalleen puhetta poikkeustilanteesta, maan pääministeri Boris Johnson otettiin sisälle sairaalaan 10 päivää jatkuneiden koronaoireiden vuoksi. Asiasta kertoi muun muassa BBC News. Pääministerillä on edelleen sitkeitä oireita, kuten korkea kuume. Myös Johnsonin raskaana olevalla vaimolla on koronaoireita. 

Pääministerin edustajan mukaan kyseessä ovat "rutiinitestit", jotka tehdään ennaltaehkäisevistä syistä. Johnsonin oletetaan kuitenkin olevan sairaalassa vähintään yli yön. 

- Herra Johnson kiittää NHS:n hoitohenkilökuntaa heidän uskomattoman raskaasta työstään ja kehottaa kansalaisia jatkamaan hallituksen ohjeita kotona pysymisestä, NHS:n suojelemisesta ja elämien pelastamisesta, kertoi Downing Streetin edustaja. 

Johnson on tehnyt etätyötä kotoaan 27. maaliskuuta lähtien, jolloin hänellä todettiin olevan koronatartunta. Hän on edelleen hallituksen johdossa, mutta hänen jouduttuaan sairaalaan ulkoministeri Dominic Raabin odotetaan johtajan hallituksen seuraavaa koronavirustapaamista.