Kymmenettuhannet kerääntyivät Bagdadiin suremaan Yhdysvaltain ilmaiskussa kuolleita – iranilainen upseeri uhkaa rankaista kaikkia ulottuvilla olevia amerikkalaisia

Perjantaina Yhdysvaltain hallinto perusteli iranilaiskenraalin Qassim Suleimanin tappanutta ilmaiskua itsepuolustuksella. Iskussa kuolleiden surumarssi aloitti lauantaina matkansa läheltä Yhdysvaltojen suljettua suurlähetystöä Bagdadissa. Suleimanin hautajaiset pidetään tiistaina Iranissa.

Ainakin kahdeksan henkilöä tappaneen Yhdysvaltain ilmaiskun jälkeen Pakistanissa järjestettiin protesti Yhdysvaltojen konsulaatin edustalla perjantaina. Mielenosoittajat pitelivät iskussa kuolleen iranilaisen kenraalin Qassim Suleimanin kuvia.
Ainakin kahdeksan henkilöä tappaneen Yhdysvaltain ilmaiskun jälkeen Pakistanissa järjestettiin protesti Yhdysvaltojen konsulaatin edustalla perjantaina. Mielenosoittajat pitelivät iskussa kuolleen iranilaisen kenraalin Qassim Suleimanin kuvia.

Vanessa Valkama

Kymmenet tuhannet ihmiset osallistuivat Irakin pääkaupungissa Bagdadissa surukulkueeseen, joka järjestettiin lauantaina iranilaisen kenraalin Qassim Suleimanille ja muiden Yhdysvaltain ilmaiskussa perjantaina kuolleiden muistoksi.

CNN:n kirjeenvaihtaja kertoi, että osa ihmisistä itki ja joukosta kuului vihaisia huutoja. Esimerkiksi BBC:n mukaan jotkut huusivat "Kuolema Amerikalle" -iskulausetta ja kantoivat mukanaan Suleimanin kuvia.

Perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa Yhdysvaltojen ohjusisku Bagdadin kansainväliselle lentokentälle surmasi Suleimanin lisäksi Kaitan Hizbollahin perustajan ja Iranin tukeman Hashed al-Shaabin varajohtajan Abu Mahdi al-Muhandisin. Yhteensä iskussa kuoli ainakin kahdeksan ihmistä.

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin määräämä ilmaisku kiristi entisestään Iranin ja Yhdysvaltojen välejä ja Lähi-idän konfliktia. Iranin viranomaiset ovat luvanneet kostaa iskun Yhdysvalloille ja sen liittolaisille.

Lauantaina Iranin eliittijoukkojen vanhempi komentaja Gholamali Abuhamzeh sanoi paikalliselle uutistoimistolle Tasnimille, että Iran rankaisee amerikkalaisia "missä he vaan ovat ulottuvilla".

Komentaja nosti esiin, että hyökkäykset Persianlahdella olevia laivoja vastaan ovat mahdollisia. Lisäksi hän korosti, että Iranin ulottuvilla on alueella noin 35 Yhdysvaltojen kohdetta sekä Israelin isoin kaupunki Tel Aviv.

Yhdysvaltojen suurlähetystö Bagdadissa on kehottanut maan kansalaisia lähtemään Irakista. Lauantaina Britannia varoitti kansalaisiaan matkustamasta Irakiin ja neuvoi välttämään matkoja Iraniin.

AHMED JALIL
Lauantaina Irakin Bagdadiin kerääntyi Reutersin tietojen mukaan kymmeniä tuhansia ihmisiä surukulkueeseen, jossa muistettiin iranilaista kenraalia Qassim Suleimania ja muita Yhdysvaltojen perjantain ilmaiskussa kuolleita. Kulkueeseen osallistui myös tuhansia shiia-militian sotilaita.
Lauantaina Irakin Bagdadiin kerääntyi Reutersin tietojen mukaan kymmeniä tuhansia ihmisiä surukulkueeseen, jossa muistettiin iranilaista kenraalia Qassim Suleimania ja muita Yhdysvaltojen perjantain ilmaiskussa kuolleita. Kulkueeseen osallistui myös tuhansia shiia-militian sotilaita.

Reutersin mukaan irakilaisten puolisotilaallisten PMF-joukkojen suunnittelema lauantain surukulkue jatkaa autoilla Bagdadista shiiamuslimien pyhän kaupungin Kerbalan kautta toiseen pyhään kaupunkiin Najafiin, jonne iskussa kuolleista kaikki muut paitsi Suleimani haudataan.

Kulkue alkoi Bagdadin niin sanotulta vihreältä vyöhykkeeltä, jossa sijaitsee myös Yhdysvaltojen suurlähetystö. Uudenvuoden aattona Iran-mieliset mielenosoittajat hyökkäsivät suurlähetystöön sen jälkeen, kun Yhdysvallat oli iskenyt Kataib Hizbollah-järjestöä vastaan. Nyt suurlähetystö on suljettu.

Surumarssille osallistuivat myös Irakin pääministeri Adel Abdul Mahdi ja Iran-mielisen shiia-militian komentaja Hadi al-Amiri. Mukana oli myös useita shiia-militian sotilaita, jotka heiluttivat Irakin ja militian lippuja.

Iranin vallankumouskaartin Quds-erikoisjoukkojen komentaja Qassim Suleimani oli yksi maan vaikutusvaltaisimmista henkilöistä. Iran on julistanut kolmen päivän suruajan kuolleen kenraalin muistolle.

Suleimainin ruumis siirretään Iraniin viikonlopun aikana. Valtiollisen median mukaan Suleimanin hautajaiset pidetään hänen kotikaupungissaan Kermanissa tiistaina.

Yhdysvaltojen perjantain ilmaisku on jakanut irakilaisten mielipiteitä. Moni tuomitsi iskun ja piti Suleimania sankarina, joka osallistui Isisin kukistamiseen Irakissa.

Lauantain surusaattueeseen osallistuneen Ali al-Khatibin mielestä kulkueen iso osallistujamäärä kertoo siitä, että kansa tuomitsee Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten "ihmisoikeusloukkaukset, jotka oikeutetaan terrorismin vastaisella taistelulla".

– Murhat täytyy kostaa. Marttyyrit saivat haluamansa palkinnon, sanoo Reutersin haastattelema al-Khatib.

Osa irakilaisista otti uutiset iskusta ilolla vastaan. Nopeasti alettiin kuitenkin pelätä seurauksia varsinkin niille, jotka ovat osallistuneet Iranin tukeman Irakin hallinnon vastaisiin mielenosoituksiin. Shiia-militiat ovat pitäneet hallituksenvastaisia protesteja Yhdysvaltojen salaliittona.

Lisäksi Reutersin haastattelemat ihmiset pelkäävät, että isku Irakin maaperällä saattaa johtaa uuteen sotaan Irakissa.

Lauantain surumarssilla Bagdadissa kannettiin Qassim Suleimanin kuvien lisäksi myös muiden ilmaiskussa surmansa saaneiden kuvia.
Lauantain surumarssilla Bagdadissa kannettiin Qassim Suleimanin kuvien lisäksi myös muiden ilmaiskussa surmansa saaneiden kuvia.

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan perjantain vastaisen yön ilmaisku tehtiin sodan estämiseksi eikä sellaisen aloittamiseksi.

Trump kommentoi iskua tiedotustilaisuudessa Floridassa myöhään perjantaina Suomen aikaa. Hän kutsui iskussa kuollutta kenraali Qassim Suleimania maailman "ykkösterroristiksi" ja sanoi, että nyt tämän "terrorin valtakausi on ohi".

Trumpin mukaan Suleimani suunnitteli hyökkäyksiä yhdysvaltalaisia diplomaatteja ja armeijan henkilöstöä kohtaan, mutta hänet saatiin kiinni itse teosta. Myös Yhdysvaltain puolustusministeriö on kertonut, että iskun tarkoituksena oli torjua Iranin tulevia hyökkäyssuunnitelmia.

Perjantaina Yhdysvaltain nimettömänä pysytellyt virkamies kommentoi Reutersille, että isku oli itsepuolustusta. Hänen mukaansa Suleimani on suunnitellut hyökkäyksiä yhdysvaltalaisia vastaan ympäri Lähi-itää.

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo sanoi myöhään perjantaina, että satoja tuhansia amerikkalaisia olisi voinut kuolla iskussa, jos Suleimania vastaan ei olisi hyökätty. Pompeo totesi Fox News -uutiskanavan Sean Hannity Show -ohjelmassa, että ilmaisku mahdollisesti säästi myös eurooppalaisten henkiä.

Demokraatit ovat vaatineet Trumpia julkaisemaan tietoja väitetyistä uhkista, joilla ilmaiskua on perusteltu. Demokraatit ovat myös kyseenalaistaneet iskun motiivit ja liittäneet sen Trumpin lähestyvään virkarikosoikeudenkäyntiin ja ensi syksyn presidentinvaaleihin.

Demokraattiarvostelijat ovat syyttäneet iskua harkitsemattomaksi

Twitterissä on kaivettu esiin Trumpin vanhoja tviittejä vuosilta 2011–2012, joissa tämä ennustaa, että silloinen presidentti Barack Obama hyökkää Iraniin tullakseen uudelleenvalituksi.

Uutistoimisto Reutersin mukaan lakiasiantuntijat ovat kyseenalaistaneet iskun laillisuuden, jos kyseessä ei ollut itsepuolustus. Esimerkiksi YK:n henkirikoksiin erikoistunut raportoija Agnes Callamard kirjoittaa Twitterissä, että isku Suleimania vastaan tuntuu enemmän vastatoimenpiteeltä aiemmille teoille kuin ennakoivalta välittömältä itsepuolustukselta.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump puolusti perjantaina ilmaiskua tiedotustilaisuuden lisäksi kristillisessä kampanjatilaisuudessaan Floridassa.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump puolusti perjantaina ilmaiskua tiedotustilaisuuden lisäksi kristillisessä kampanjatilaisuudessaan Floridassa.

Lähes tasan vuorokausi Yhdysvaltojen ilmaiskun jälkeen lauantaina Irakin valtiontelevisio uutisoi uudesta iskusta Bagdadin pohjoispuolelle ja syytti siitä Yhdysvaltoja. Reutersin mukaan Irakin armeija kiisti myöhemmin tiedon iskusta.

Myös aiemmin iskusta ja sen kuudesta kuolonuhrista sekä kolmesta haavoittuneesta kertoneet PMF-joukot tiedottivat myöhemmin, ettei iskua tapahtunut.

Yhdysvallat on kiistänyt lauantaina osallisuutensa väitettyyn iskuun. On edelleen epävarmaa, tapahtuiko uutta iskua. Väitetty isku olisi tapahtunut vain muutamia tunteja ennen perjantain iskussa kuolleiden suurta surumarssia.

Juttua päivitetty 4.1. kello 15.27: Lisätty tuoreita kuvia, uusi tieto marssin osallistujista ja Iranin eliittijoukkojen uhkauksesta. Aiemmin lisätty uusia tietoja surumarssista ja matkustuskielloista sekä vaihdettu hautajaiskulkue surukulkueeksi.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (8)

Vastaa
PeterPan
Vain sormus haudattiin
Vain Suleimanin sormus jäi jäljelle pätsistä, joka saatiin aikaan lennokista laukaistavista, kiinteää, avaruusraketeissa käytettävää polttoainetta voimanlähteinään käyttävistä ohjuksista. Sormuksen kivelle ei siis haluttu järjestää erillisiä hautajaisia Teheranissa...
On älytöntä antautua terrorismille, ja tämä pätee kaikkien demokraaattisten valtioitten organisaatioihin ja niitten tiedotusvälineisiin. Totuus tässä nyt kuitenkin on se, ettei kaatuneista "uskonsotureista" jäänyt jäljelle muuta kuin savu.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Taito
Vast: Vain sormus haudattiin
Juuri näin. Ei tainnut Suleimani vainaasta jäädä muuta haudattavaa kuin sormuksen kivi ja vyön solki.
Jokohan Suomen hallitus on lähettänyt surunvalittelusähkeen ja osanoton Suleimanin äkillisen poismenon johdosta?
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Ari Hyvönen
Antaa uhkailla
Olisi hauska nähdä tuon iranilaiset uhkailijan reaktio kun joutuu USA:n sotilaita vastaan. Veikkaanpa, että univormu lentää pikaisesti roskiin ja juoksee lähimpien naisten ja lasten taakse turvaan.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Taito
Vast: Antaa uhkailla
Pikemminkin hävittää paperinsa ja tulee koko Euroopan halki Suomeen alaikäisenä turvapaikanhakijana.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
vexi
Lähi-itä ilman USAta?
Voimme vain miettiä, mikä olisi tilanne Lähi-Idässä ja koko maailmassa tänään, jos USA olisi viimeiset 50 vuotta pysytellyt omalla tontillaan: No, mahdollisesti sen lellilasta Israelia ei olisi enää olemassa, mutta kannattiko hankkia kaikki mittavat hankaluudet itselle ja koko läntiselle maailmalle tunkemalla sotilaallisesti nokkansa maapallon toisella puolella olevien valtioiden asioihin?
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Koba
Vast: Lähi-itä ilman USAta?
Mielummin 100 vuotta.Ei olisi tänne eurooppaankaan tarvinnut tulla 1942.Antanut eurooppalaisten hoitaa omat asiat.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Ari Hyvönen
Vast: Lähi-itä ilman USAta?
Israel toki olisi.koska sitä ei voi hävittää ja arabit tappelisi keskenään kuten tähänkin saakka. Brysselissä puhuttaisiin turkkia ja Suomi olisi itsenäinen Turkin naapurimaa. Eli olisi toki puolensa jos USA pysyisi omalla mantereellaan. Vihervassareiden iloksi maailman poliisin roolia hoitaisi Venäjä tai Kiina.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Timo Oivo
No oikeasti
Iran keskittyy ilmeisesti taas siviilikohteisiin, muuhun ei kantti riitä.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
  • «
  • 1
  • /
  • 1
  • »