Hamas-murhassa paljastui lisää europassien käyttäjiä

Palestiinalaisjärjestö Hamasin komentajan murhan yhteydessä on käytetty aiemmin tiedettyä useampia europasseja, kertoi Arabiemiraattien viranomaislähde tänään.

Tutkinnassa on lähteen mukaan paljastunut uusina epäiltyinä kaksi Britannian passeilla ja kaksi Irlannin passeilla matkustanutta henkilöä. Dubain poliisi on jo aiemmin kertonut, että murhaajien epäillään käyttäneen ainakin 11:tä eurooppalaista passia verityön toteuttamisessa. Britannian ja Irlannin passien lisäksi murhaajat ovat käyttäneet väärennettyjä Ranskan ja Saksan passeja.

Dubain viranomaisten mukaan Israelin tiedustelupalvelu Mossad on syypää Hamas-komentaja Mahmud al-Mabhuhin tammikuiseen murhaan Dubaissa.

Israel on kiistänyt osallisuutensa. Israelin ulkoministeri Avigdor Liebermanin mielestä salamurhaa voi verrata James Bond -elokuvaan.

Euroopan unioni on puolestaan vaatinut tarkkaa selvitystä EU-maiden passien käytöstä murhaoperaatiossa. Unionin ulkoministerit tuomitsivat maanantain kokouksessaan sekä murhan että siihen liittyvän EU-kansalaisten passi- ja luottokorttitietojen varkauden.