Arvokuljetusfirma menetti toimilupansa Ruotsissa

Ruotsin suurin arvokuljetusyhtiö menetti perjantaina toimilupansa. Tukholman lääninhallitus eväsi arvokuljetuksia hoitavan Loomis-yhtiön toimiluvan, koska se katsoi yrityksen lyöneen laimin henkilökuntansa koulutuksen. Ruotsin poliisin mielestä toimiluvan evääminen oli tervetullut näpäytys.

Toimiluvan eväämisen takana ovat Ruotsissa sattuneet lukuisat arvokuljetusryöstöt. Viranomaiset ovat tiukentaneet suhtautumistaan kuljetuksia hoitaviin yhtiöihin, niiden työrutiineihin ja henkilökunnan koulutukseen. Viranomaiset olivat useita kertoja huomauttaneet, että Loomis-yhtiö on käyttänyt arvokuljetuksissa henkilökuntaa, jolla on ollut riittämätön koulutus tehtävään.

Toimilupansa menettänyt yritys kuuluu turva-alalla toimivaan Securitas-konserniin, joka alkuvuodesta järjesti arvokuljetukset omaan yhtiöön, joka sai nimekseen Loomis. Loomis vastaa suurimmasta osasta Ruotsin arvokuljetuksista, ja siksi toimiluvan menettämisen on pelätty johtavan jo muutamassa päivässä kaaokseen ja rahojen loppumiseen pankkiautomaateista.

- On hyvä, että arvokuljetusyhtiöt ovat saaneet pienen näpäytyksen. En usko, että tästä seuraa vaikeuksia kuluttajille. Muut yhtiöt voivat ottaa arvokuljetukset hoitoonsa, Ruotsin poliisihallinnon oikeusosaston päällikkö, Lars Tonneman totesi uutistoimisto TT:lle.

Loomis-yhtiön toimilupa ei umpeudu heti, vaan vasta helmikuun lopussa. Yhtiöllä on myös mahdollisuus valittaa tuomiosta.