Lähes
170 kuoli yhteenotoissa Afganistanissa

Lähes 170 talibantaistelijaa ja yksi Yhdysvaltain johtaman liittouman sotilas on kuollut Etelä-Afganistanissa käydyissä taisteluissa. Asiasta kertoi Yhdysvaltain armeija keskiviikkona.

Taisteluista raskain käytiin Helmandin maakunnassa lähellä Musa Qalan kylää. Talibanit hyökkäsivät tiistaina liittouman ja Afganistanin armeijan joukkojen kimppuun, jotka vastasivat hyökkäykseen. Taistelut jatkuivat pitkälle keskiviikkoon. Myös pommikoneet moukaroivat talibaneja, joita kuoli liittouman mukaan ainakin 104. Yksi liittouman sotilas kuoli ja neljä haavoittui.

Samantyylinen taistelu käytiin myös viereisessä maakunnassa Uruzganissa. Siellä 65 talibankapinallista sai surmansa pommikoneiden ja tykistön tuella käydyssä taistelussa, joka niin ikään alkoi jo tiistaina.

Väkivalta koko Etelä-Afganistanissa on lisääntynyt voimakkaasti kuluneen vuoden aikana ja yhteenottoja sattuu lähes päivittäin. Afganistanin taisteluissa on tämän vuoden aikana kuollut 173 liittouman sotilasta, noin 4 000 kapinallistaistelijaa sekä satoja siviilejä.