Daavidin ja Goljatin taistelulle
arkeologisia todisteita

Israelilaistutkijat ovat saattaneet löytää arkeologissa kaivauksissa todisteen, jonka mukaan Raamatussa kuvattu Daavidin ja Goljatin välinen taistelu saatettiin todella käydä.

Etelä-Israelista löytyneessä keramiikkasirpaleessa oli varhaisella seemiläisellä tyylillä tehty piirtokirjoitus, jossa esiintyy Alwat. Se on arkeologien mukaan filistealainen käännös heprealaisesta Goljat-nimestä.

- Tämä on käänteentekevä löytö. Tässä meillä on hyvä todiste siitä, että Raamatussa esiintyvä Goljat-nimi ei ole myöhempien kirjoittajien lisäystä, kaivauksia johtava Aren Maeir iloitsi.

Bar Ilan yliopiston arkeologian laitosta johtava Maeir kertoi, että keramiikkasirpale, joka on todennäköisesti pala kulhosta, löytyi noin kahden metrin syvyydestä Tell es-Shafista. Kummun, jolla arkeologisia kaivauksia tehdään, on yleisesti uskottu olevan muinaisen Gathin kaupungin rauniot; Gath oli Vanhan testamentin mukaan Goljatin kotikaupunki.

Ensimmäisessä Samuelin kirjassa olevan kertomuksen mukaan pienikokoinen Daavid voitti filistealaisen Goljat-jättiläisen taistelussa linkoamalla kiven hänen päähänsä. Daavidista tuli myöhemmin Israelin kuningas.