Komitea: Irakin perustuslaki valmistuu ajoissa

Washington,
(STT-AFP)

Irakin perustuslaki valmistuu ajoissa, lupasi lakia valmistelevan komitean johtaja Humam Hammudi maan parlamentille tänään. Perustuslain on määrä olla valmis 15. elokuuta.

Perustuslain valmistumisesta aikataulussa on ollut epävarmuutta ja prosessi on ollut vaikea. Viime kuussa kapinalliset tappoivat yhden komitean sunnijäsenistä ja ovat uhanneet surmaavansa myös muut sunnit, jotka osallistuvat politiikkaan. Surman seurauksena muut perustuslakikomitean sunnijäsenet vetäytyivät työstä vajaan viikon ajaksi.

Vielä eilen perustuslakia tekevä ryhmä ilmoitti tarvitsevansa lisäaikaa. Hammudin mukaan komitean jäsenten on päästävä vielä yhteisymmärrykseen viidestä tai kuudesta sisältökohdasta ennen määräaikaa.

Yhdysvallat on painostanut Irakia valmistelemaan perustuslakinsa aikataulun mukaan. Sen mukaan laki on tärkeä osa Irakin demokratisoimisprosessia.

Bagdadista löytyi tänään myös yhdentoista miehen ruumiit. Ruumiit, joista kaksi oli päättömiä, löytyivät läheltä bagdadilaista koulua, kertoi sisäministeriön viranomainen. Toistaiseksi ei ole vielä tiedossa, keitä uhrit olivat.