Yksi pidätetyistä
Lontoon iskujen
tekijäksi
epäilty

Britannian poliisi on pidättänyt henkilön, jonka epäillään yrittäneen pommi-iskua viime torstaina Lontoossa, kertoi televisiokanava Sky News.

Kanavan mukaan mies kuuluu aiemmin keskiviikkona pidätettyyn nelikkoon.

Britannian poliisi vahvisti illalla, että yksi sen pidättämistä miehistä on Lontoon epäonnistuneista pommi-iskuista epäilty 24-vuotias mies, somalialaistaustainen Yasin Hassan Omar .

Poliisi ilmoitti aiemmin pidättäneensä Birminghamissa neljä henkilöä epäiltyinä viime viikon epäonnistuneista pommi-iskuista Lontoossa. Kolme pidätetyistä tavoitettiin samasta osoitteesta kaupungin keskustassa.

Neljäs otettiin kiinni Haymillsin kaupunginosasta. Hänet toimitettiin kuulusteltavaksi Lontooseen, ja poliisi kertoi hänen olevan pidätetyistä merkittävin epäilty. Poliisi kertoi ampuneensa miestä etälamauttimella.

Lisäksi poliisi kertoi tehneensä kaksi pidätystä tiistaina Granthamin rautatieasemalla.

Pidätetyt olivat matkalla Newcastlen kaupungista Pohjois-Englannista kohti Lontoota. Poliisi ei kertonut, onko kahden päivän pidätyksillä yhteyttä toisiinsa.

Ampujalle loma

Lontoon poliisi kertoi keskiviikkona kustantavansa loman yhdelle poliisille, joka oli mukana viattoman brasilialaismiehen ampumisessa.

Siviilipukuiset poliisit ampuivat itsemurhapommittajaksi epäilemänsä Jean Charles de Menezesin metroasemalla viime perjantaina. Poliisin tiedottajan mukaan brasilialaismiestä ammuttiin seitsemän kertaa päähän ja kerran olkapäähän.

Myöhemmin kuitenkin ilmeni, että hänellä ei ollut mitään tekemistä Lontoon pommi-iskujen kanssa.

Lontoon poliisikomentaja Ian Blair hyväksyi henkilökohtaisesti poliisin ja tämän perheen loman. Poliisia ei ole pidätetty virastaan, mutta hänet on siirretty pois kenttätehtävistä, kunnes sisäinen selvitys ampumavälikohtauksesta valmistuu.