Pääsyytetylle vankeutta Mont Blanc -tunnelipalosta

Ranskalainen oikeusistuin on langettanut tuomiot kuuden vuoden takaisesta Mont Blanc -tunnelin tuhoisasta tulipalosta, jossa kuoli 39 ihmistä.

Tuomioistuin katsoi tunnelin Ranskan-puoleisen osan turvallisuuspäällikön syyllistyneen kuolemantuottamukseen ja langetti hänelle kuuden kuukauden ehdottoman vankeustuomion ja lisäksi 24 kuukauden ehdollisen vankeustuomion. Myös tulipalon aloittaneen rekan kuljettaja sai neljän kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Lisäksi ranskalaisen tunneliyhtiön johtaja tuomittiin kahdeksi vuodeksi ehdolliseen vankeuteen ja 15 000 euron sakkoihin sekä Chamonix'n pormestari kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja yhtä suuriin sakkoihin.

Edellisten lisäksi kuusi muutakin henkilöä tuomittiin ehdonalaisiin rangaistuksiin tai sakkoihin. Lisäksi kolme yritystä tuomittiin jopa 150 000 euron sakkoihin. Oikeudenkäynnissä oli syytettynä kaikkiaan 16 yksityishenkilöä ja yritystä mm. kuolemantuottamuksesta, huolimattomuudesta tai turvallisuusmääräysten laiminlyönnistä.